Postapont nyílik Szederkényben

A jövő héten nyit a posta Tiszaszederkényben. No, nem a régi és nem is a régi helyén, de a megszokott korábbi alapszolgáltatásokkal. Csupán 150 méterrel kell odébb sétálni a régi postahelytől, a falu központjában a Coop ABC-ben lesznek elérhetők a szolgáltatások. Kedden, amikor kint jártunk Tiszaszederkényben, a boltban még nem, de papíron és fejben már elkezdődtek az átalakítások, amikor pedig ezt a cikket olvassák, már rendezik a helyszínt. A boltban fogják kialakítani a postapontot. 

- Nagyon örülünk neki, hogy újra lesz posta a faluban, nagyon hiányzott nekünk, miután bezárták, hiszen minden apró dologért be kellett menni a városba - mondja Pummer Attiláné. - Én két éve otthon vagyok a gyerekekkel, most éppen a bölcsibe szoktatás idejét éljük. Nekem, mint kisgyermekes anyukának nagy könnyebbség lesz, hogy nem kell beszaladni a városba, ha postai ügyeket akarok intézni. Ráadásul munkám is lett ezáltal, újra fogok dolgozni, itt a boltban, a postaponton - nyilatkozta Fajta Péterné Beáta. 

- Minden alapszolgáltatás elérhető lesz a postaponton, levélfeladás, csomagátvétel-feladás, csekkbefizetés, nyugdíjfelvétel, telefonfeltöltés, biztosításkötés, október közepétől pedig szerencsejáték-szolgáltatás is elérhető lesz nálunk - sorolja a bolt tulajdonosa, Kiss Virág. 

- A bolt hátsó részében alakítjuk ki a postarészt, egy postapultot fogunk kapni, azon lesz a terminál és egyéb eszközök, külön alkalmazott lesz, aki reggel 8-tól délután 4-ig fogja ellátni a feladatát, lesz közben ebédszünet is, ám erről még tárgyalások vannak. A szederkényi postát tavaly októberben zárták be, több száz másik kis postával együtt. A fájó döntés miatt Tiszaújváros önkormányzata folyamatosan tárgyalt, egyeztetett, kereste a lehetőségeket az újranyitásra. 

- 2022 októberében tájékoztatott minket a Magyar Posta Zrt., hogy bezárják a tiszaszederkényi postahelyet az energiaárak elszabadulása, és az alacsony ügyfélforgalom miatt. Többszöri tárgyalás és levélváltás közben végig kértem őket, hogy maradjunk tárgyalási pozícióban, mert nekünk az a célunk, hogy ez a szolgálatatás, vagy ennek valamilyen formája megmaradhasson Tiszaszederkényben - mondta lapunknak dr. Fülöp György polgármester. 

- Itt viszonylag sok az idős ember, rengeteg olyan ügy van, amit a postán szeretnének elintézni, ezért úgy gondoltunk, hogy a város önkormányzatának, ha kell, akkor aktívan közbe kell lépni, hogy a postai szolgáltatás megmaradjon. Hosszú egyeztetések után eljutottunk oda, hogy a Coop ABC tulajdonosa megkeresett bennünket, aki segítséget kért egy ügy kapcsán az önkormányzattól, és ennek az ügynek a kapcsán kezdtünk el beszélgetni vele egy átmeneti megoldásról, a postapont működtetéséről, amire a bolt üzemeltetője nyitott volt. Tiszaújváros önkormányzatának képviselő testülete hárommillió forint támogatást szavazott meg erre, a bolt üzemeltetője pedig vállalta, hogy kialakítja a postapontot, így részlegesen újraindulhat a postaszolgáltatás szeptemberben. 

berta

0
Nyárzáró találkozó
Bezár a strand

Kapcsolódó hozzászólások