Nyári ügyeletek

A vakáció beköszöntével nem csak az iskolákban indul a nyári szünet, az óvodában is ilyenkor végzik el a szükséges felújítási munkálatokat. A Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda épületei felváltva fogadják majd a gyerekeket, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda Tagóvodájában is lesznek karbantartási munkálatok és a Napsugár Bölcsődében is összevont csoportok működnek a nyáron. A tiszaújvárosi óvoda egész évben nyitva tart, nyáron azonban a szabadságolások és a nagytakarítás miatt az épületek felváltva bezárnak. Hosszú a nyári szünet, sok szülőnek okoz gondot a gyermekfelügyelet kérdése. 

- Én is dolgozok és a párom is, úgyhogy muszáj kihasználnunk az ügyeletet - kezdte Nyeste Laura.

- Amíg a fiam saját ovija van nyitva, addig biztosan fog járni, amikor viszont bezár, akkor majd valahogy megpróbáljuk megoldani az apukájával, de ez még nagyon kérdéses. A napközi otthonos óvodában június 24-től augusztus 16-ig tart a nyári ügyelet, ezután nyit ki az összes óvodai épület, az összevont gyermekcsoportok viszont megmaradnak, egészen szeptember 1-ig. 

- Az ügyeleti időszak elején olyan 50%-os az óvoda kihasználtsága, a második felében már kevesebben lesznek, akkor az ovisok mintegy 40%-a fog járni - mondta Kalmár Zsoltné, az óvoda igazgatója

. - Nyáron főleg a szabadban vannak a gyerekek, és szabad játék van. A melegben nagy a hangsúly a folyadékpótláson, amikor pedig magas az UV sugárzás, árnyékba visszük a gyerekeket, vagy a csoportszobákba megyünk. Ilyenkor mennek szabadságra a dolgozók, az óvodapedagógusoknak idén négy nappal növekedett a szabadsága és a dajka néniknek is 50 napra nőtt, úgyhogy nem volt túl egyszerű megszervezni a beosztásokat, de megoldottuk. A karbantartás és nagytakarítás miatt a református óvoda is bezár július 22. és augusztus 16. között, ebben az időszakban a gyerekeket a Napközi Otthonos Óvodában fogadnák, ám idén nem volt igény a nyári ügyeletre. A Napsugár Bölcsődében is összevont gyerekcsoportok működnek a nyáron. Bár nem sokban változik a napirend, a gyerekek a lehető legtöbb időt töltik a szabadban, így ilyenkor a hangsúly a nagymozgásos játékokon van.

- Az ellátottak közel 50%-a lesz itt a nyári összevont gyerekcsoport idején - kezdte Terjék Magdolna, a bölcsőde szakmai vezetője.

- Ez olyan 30-35 főt jelent, ehhez másfél pavilont fogunk megnyitni és olyan hét nevelőre és dajka nénire lesz szükség. A nyári időszakban rengeteget vannak az udvaron a gyerekek, így az alkotó tevékenységek a háttérbe szorulnak, de azért ilyenkor is színes a napi program. Hőségriadó idején pedig figyelünk arra, hogy inkább bent, a klimatizált helyiségekben legyenek a kicsik. 

venna 

0
Szivárványos nyárköszöntő
Nyár műsorok a Tisza TV-ben

Kapcsolódó hozzászólások