Nem termett babér

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 21. fordulójában a DVSC II vendégeként lépett pályára a Tiszaújváros. A sárga-kékek már az első félidőben 3 gólos hátrányba kerültek. A második játékrészben ugyan megvolt az esély az egyenlítésre, de a mérkőzés végén a hajdúságiak örülhettek a győzelmüknek.
DVSC II - Tiszaújváros 4-2 (3-0) Debrecen, 200 néző. V.: Nyekita 

Debreceni VSC tartalék: Engedi - Farkas T., Kohut, Gellén, Gyenti, Doktor (Szakács, 70.), Cibla (Patai, 46.), Hornyák, Kozma (Takács, 70.), Horváth Z. (E. Romanchuk, 84.), Nagy R. Edző: Máté Péter. Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Cseh, Bussy (Kollár, 46.), Vitelki B. (Bidzilya, 46.), Farkas M., Papp F., Lőrincz, Bökönyi, Varjas, Ivánka, Valkay (Skripek, 46.). Edző: Vitelki Zoltán. 

A jó tavaszi rajt után - 3 mérkőzésen szerzett 5 pontot a Tiszaújváros - mindenki joggal várta a hasonló folytatást. A DVSC II kemény ellenfélnek ígérkezett, hiszen a válogatott szünet miatt ezen a találkozón az első csapat játékosai is pályára léphettek. Igen hamar, már a 9. percben előnybe került a házigazda. Egy jobb oldali beadást Cibla fejelt a kapuba, 1-0. Nem sokkal ezután ismét az első gól szerzője volt a főszereplő, aki a 12. percben éles szögből lőtt a kapuba, 2-0. Hiába volt hátrányban a Tiszaújváros mégsem dőltek kardjukba a játékosok. A 18. percben Varjas fejesét, majd 1 percre rá Cseh lövését védte Engedi. A 25. percben Valkay kapufájánál járt legközelebb a szépítéshez az újvárosi alakulat. 

A 35. minutában 3 gólosra növelte előnyét a Debrecen. Egy balról belőtt labdát Horváth Zalán továbbított Hrabina hálójába, 3-0. A második 45 percre hármat is cserélt a vendégek mestere. Kollár, Bidzilya és Skripek érkezett csereként a csapatba. A 65. percben össze is jött az újvárosiak számára a szépítés. Bökönyi 16 méterről leadott lövése a védők között utat talált a hazai hálóba, 3-1. Nem sokkal a találkozó vége előtt, a 86. percben Papp F. 25 méterről elvégzett szabadrúgása került a debreceni kapuba, 3-2. A hazaiak azonban gondoskodtak arról, hogy a vendégek öröme ne tartson sokáig. Rögtön a középkezdés után Kohut került helyzetbe és 6 méterről bevette a vendégek kapuját, 4-2. A hátralévő rövid időszak pedig már nem volt elég ahhoz, hogy a Tiszaújváros újabb gólt, gólokat szerezzen. Ez a vereség azt jelenti, hogy Vitelki Zoltán együttese 30 pontjával a 8. helyen áll. 

A kék-sárgák legközelebb március 31-én, húsvétvasárnap 16 órától a sereghajtó Gyöngyös együttesét fogadják. Máté Péter: Véleményem szerint az első félidőben teljesen megérdemelten vezettünk. A második játékrész már annyira nem tetszett, mert több volt játékunkban a pontatlanság. Egy jó csapat ellen játszottunk, akik fizikálisan és taktikailag is jól fel vannak készítve. Összességében megérdemelten sikerült nyernünk. Vitelki Zoltán: Az első félidőben sokkal jobban játszott és koncentráltabb is volt a hazai csapat, amiben az én edzői felelősségem nagyban benne van. A második 45 percben fel kellett vállalnunk egy őszinte focit, ami már nagyon jól nézett ki. Akár még meg is tudtuk volna nyerni a meccset, hiszen volt annyi lehetőségünk. De nem az számít, hogy mi lett volna, hanem, hogy mi lett!

0
Kiss Gergely ötödik lett
Csupa-csupa dobogós

Kapcsolódó hozzászólások