Megvan a bronzérem

Sopronban és hazai pályán is legyőzte a SMAFC-ot az NB I/B Zöld csoportjának rájátszásában, és ezzel megszerezte a bronzérmet a Phoenix KK.

SMAFC - Phoenix KK
68-76
(18-13, 22-19, 15-26, 13-18)


Phoenix KK: Bán (13/6), Kiss (12/3), Kelechi (2), Santiago (6), Kovács (-). Csere: Czimer (-), Taskó (-), Sándor (8/6), Molnár (8/6), Gaál (-), Asszú (15/6), Clemens Habel (12). Vezetőedző: Lekli József. Habel dupla-duplával zárta a mérkőzést (12 pont, 11 lepattanó, 1 assziszt, 2 kiharcolt fault, 3 blokk), és Kiss is komoly teljesítményt nyújtott (12/3 pont, 1 lepattanó, 4
szerzett labda, 6 assziszt, 6 kiharcolt fault). Ponterőben Asszú Ádám jeleskedett (15/6
pont, 4 lepattanó, 1 kiharcolt fault), és Bán Tibor is jó dobóformát mutatott (13/6 pont,
2 lepattanó, 3 szerzett labda, 1 assziszt, 3 kiharcolt fault). 

Lekli József: Az első félidőben voltak gondjaink, nem jó mentalitással jöttünk ki erre a mérkőzésre; mert szerintem egy bronzmeccset megillet az, hogy hajtani kell, és ez az alapja, hogy megteszünk mindent annak érdekében, hogy nyerjünk. A helyzeteink megvoltak, de az első félidőben nem nagyon találtuk a ritmust. A második félidőben tudtunk egy kicsit ezen javítani, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy hétfőn hazai pályán le tudjuk zárni ezt a párharcot, és megszerezzük a harmadik helyet. A vezetőedző bizakodása valóra vált, a Phoenix lehengerlő játékkal 29 pontos győzelmet aratott a bronzéremért folytatott küzdelem második mérkőzésén.

Phoenix KK - SMAFC
82-53
(25-7, 23-11, 18-19, 16-16)

Phoenix KK: Bán (11/9), Kiss (9/3), Santiago (6), Kelechi (10), Kovács (4). Csere: Czimer (-), Taskó (1), Sándor (7/3), Molnár (9/3), Gaál (4), Asszú (15), Habel (6) Az első találat a Soproné volt, ezt azonban egy 21-0-ás hazai menetelés követte. A Phoenix gyakorlatilag állva hagyta ellenfelét. A lendület kitartott a második etapban is, de a negyed második felében megritkultak a hazai kosarak, már csak Kovács talált be egy duplával és Molnár egy távolival, ám ez is kényelmes, harmincpontos előnyt jelentett a félidő végén (48-18). A harmadik szakaszban egy kissé magára húzta a Sopront a Phoenix, ebben az etapban csökkent valamelyest a vezetése, de még mindig meghatározó volt az előny (66-37).
A záró felvonást eleinte a SMAFC uralta. A hatodik percig csak Asszú tudott eredményes lenni a tiszaújvárosi oldalon, így az ellenfél feljött tizenhét pontra (70-53). Végül visszahozta a huszonkilenc egységes különbséget, és ezzel zárta le a találkozót a Phoenix, megszerezve második győzelmét a bronzcsatában. Lekli József: Először is hatalmas gratuláció a csapatomnak, mert nagyon viszontagságos éven vagyunk túl. Voltak nagyon nagy nehézségek és hullámvölgyek, az év vége felé már azon agyaltunk, hogy bejutunk-e
a nyolcba, de a végén itt van a bronzérem a nyakunkban. Nagyot dolgoztunk, nagyot küzdöttünk, de úgy érzem, megérdemeltük, mert rengeteg munkát beletettünk, és nagyon örülök, hogy összejött ez a harmadik hely.
Farkas Dávid: Szinte új csapattal vettük fel a versenyt a MEAFC, majd a Tiszaújváros ellen. Ez az elődöntőben még egy bravúrgyőzelmet  tudott jelenteni, ám a bronzmeccseken már csak egy félidőre voltunk jók. Az út persze biztosan jó, hiszen rengeteg 16-17-18 éves srác debütált a felnőttek között, akikre nagyon büszke is vagyok. Köszönöm játékosaimnak az egész éves áldozatos munkát, valamint az azonosulást az új stílushoz is, amit én hoztam nekik. Úgy gondolom, nagyon egymásra talált ebben a szezonban játékos és edző, számomra ez a csapat lett a bajnok, még ha most érem nem is került a nyakunkba. Gratulálok a Tiszaújvárosnak a bronzéremhez.

0
Strandnyitány
Hulladék Művek

Kapcsolódó hozzászólások