Lehmann hatodik az Eb-n

TRIATLON. Az elit kategóriás triatlon Európa-bajnokságot június 4-én, vasárnap Madridban rendezték meg. A tiszaújvárosi színeket képviselő Lehmann Csongor az előkelő hatodik helyen fejezte be a rossz vízminőség miatt úszás nélküli, így duatlonná szelídült kontinensviadalt. - Az előző napok éjszakai esőzései miatt az úszás helyszínének otthont adó tó vízminősége miatt már pénteken, a technikai eligazításon bizonytalan volt, hogy lesz-e úszás vagy sem - tudtuk meg a Madridban tartózkodó Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. 

- A szombati versenynapot már duatlonként rendezték meg, vasárnap reggelre pedig jött az ukáz, hogy nekünk is ez lesz a versenyforma. Ez nagyban befolyásolta a verseny kimenetelét, hiszen Csongor és a másik magyar induló, Dévay Márk is kiválóan úszik. Az első 5 km-es futás elején nyolcan - köztük az olimpiai arany-, ezüst- és bronzérmes brit Jonathan Brownlie, az egy hónappal ezelőtt duatlon világbajnokságot nyert spanyol Mario Mola, a svájciak feltörekvő tehetsége, Adrien Biffod - elfutottak a többiektől. 

A 39,5 km-es, 7 körös kerékpározás során hétszer teljesítettek egy szerpentines emelkedőt a versenyzők. A spanyol királyi palota előtt kijelölt második depóba a szökevények mintegy 1 perces előnnyel érkeztek meg. A nagy meleg miatti befejező, 10 km-es „túlélőfutás" elején Brownlie és Biffod harcolta ki az első két helyet, melyet szinte végig tartottak, ám a duatlon specialista spanyol David Castro Fajardo az utolsó kilométereken utolérte őket, előbb leszakította Biffod-ot, majd nemes egyszerűséggel lehajrázta az olimpiai bajnok britet. 

Csongi sokáig a 10. pozícióban haladt, onnan „gyűjtött be" néhány embert és lett végül hatodik. Érdekesség, hogy az újdonsült duatlon világbajnok Mola a 20. helyet szerezte meg. A verseny színvonalára és iramára jellemző, hogy a 64 tagú mezőnyből mindössze 39 sportoló érkezett célba. - Örülök ennek a hatodik helynek, mely azt gondolom, hogy a jelenlegi nagyon erős, nagyon sűrű mezőnyben egy triatlon Eb-n is vállalható lenne - mondta nem sokkal célba érkezése után Lehmann Csongor. 

- Úgy érzem ez volt a maximum, amit ki lehetet hozni belőle. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy kibírtam az egyhónapos versenyterhelést, melynek során három olimpiai távú viadalon sikerült helytállnom. Ez egyértelműen pozitív visszajelzés, melyre lehet tovább építkeznünk. Néhány napos otthoni feltöltődés után június 12-én, hétfőn indulok Livigno-ba, magaslati edzőtáborba, ahonnan a júliusi tiszaújvárosi világkupa előtt jövök majd vissza. 

Eredmények 

(64 induló; 5 km futás, 39,5 km kerékpározás, 10 km futás): 1. David Castro Fajardo (spanyol) 1:48:13 óra, 2. Jonathan Brownlie (brit) 1:48:17, 3. Adrien Biffod (svájci) 1:48:27, …6. Lehmann Csongor (magyar) 1:49:17, …12. Dévay Márk (magyar) 1:50:34. 

SZI

0
Apák napja
Újvárosi éremgyűjtés

Kapcsolódó hozzászólások