Le a kalappal a fiúk előtt!

KOSÁRLABDA. Újabb hazai győzelem Tiszaújvárosban! A Phoenix ezúttal a Pénzügyőr együttesén kerekedett felül, annak ellenére, hogy a találkozón a fél csapat betegségekkel küzdött.
Phoenix KK - Pénzügyőr SE 87-59 (25-15, 22-10, 23-16, 17-18)
Az elején akadozott a Phoenix játéka, csak a negyedik percben tudott a vendégek nyomába lendülni. Lakatos és Orliczki azonban komoly lendületet adott a csapatnak, így röviddel az első kosár után már meg is született a fordítás (9-8), és komoly előnnyel zárhatta le az első negyedet (25-15). A második etapban a hazaiak gyorsan eljutottak a tízpontos vezetésig, és a Kelechi-Lakatos duó vezérletével fokozatosan növelte azt, egészen a félidő lefújásáig. 

A Phoenix gépezete kifejezetten jól működött támadásban és védekezésben is, a folytatást már huszonkét egységes előnnyel várta (47-25). A harmadik szakaszt Lakatos, Csák és Bán triplái uralták, és bár ezúttal a Pénzügyőr is jobb dobóteljesítményt mutatott, újfent nőtt az előny. A negyed során többször elérték vagy átlépték a harmincpontos különbséget, amit nem tudott ugyan megtartani, de így is meghatározó, 70-41-es állással fordulhattott rá a záró felvonásra. A negyedik etapban kezdett érződni, hogy betegségek hátráltatják a csapatot. Nagyobb teret engedett a vendégek játékának, de a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A lendületet ezúttal Bán biztosította a Phoenix számára, ami elegendő volt ahhoz, hogy a fogyó energiák ellenére is csupán egyetlen pontot veszítsen a korábbi előnyből. (87-59). A remekül triplázó Lakatos Máté a mezőny legjobb teljesítményével zárta a mérkőzést (21/15 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 4 assziszt, 3 kiharcolt fault). 

Jól pörgette a játékot Bán Tibor (13/3 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault), megközelítette a dupla-duplát Victor Kelechi (11 pont, 9 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 kiharcolt fault, 1 blokk). Nagy munkát végzett Orliczki Mátyás (10 pont, 4 szerzett labda, 5 assziszt, 4 kiharcolt fault), és tíz egység felett teljesített Csák Bence is (11/9 pont, 1 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 1 kiharcolt fault). Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (11/9), Lakatos Máté (21/15), Molnár Bence (-), Okoh Victor Kelechi (11), Kocsis Zalán (7). Csere: Czimer László Adrián (2), Demkó Milán (-), Orliczki Mátyás (10), Bán Tibor (13/3), Gáspár Balázs (4), Kiss Kolos (4), Kovács Zoltán (4). Vezetőedző: Lekli József. 

Lekli József: Nagyon örülök ennek a győzelemnek, mert nehéz szituációban voltunk, és mindig egy teszt, hogy egy csapat mennyire visel el egy ilyen helyzetet. Nagyon örülök annak, hogy ezt így tudta kezelni a csapat, mert nagyon jó energiával játszottunk. Három-négy játékos éppen kijött a betegségből, és egy edzéssel vagy edzés nélkül csinálta meg ezt a mai napot. Hozzá tudott tenni mindenki a mérkőzéshez, csapatként játszottunk, nagyon szépen támadtunk, nagyon szép volt a védekezés, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt! Nagyon büszke vagyok rájuk, és bízom benne, hogy ami elkezdődött, az egy tendencia, meg tudjuk tartani ezt a hullámot, és a továbbiakban is ilyen jól fogunk játszani. 

Király Márió: Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

0
Széchenyi, Eötvös, Benőcs Tibor
Biztató jelek a műgyepen

Kapcsolódó hozzászólások