Klub létesül a fiataloknak

Ha minden a tervek szerint alakul, 2024 tavaszára ifjúsági klub létesül a tiszaújvárosi fiatalok számára. A Tisza út 2/C alatti épület emeletén lévő helyiségek átalakítására, felújítására 10 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. A tiszaújvárosi fiatalok és az önkormányzat által is megfogalmazott korábbi, jogos igény valósulhat meg a közeljövőben egy ifjúsági klub kialakításával. Már a világjárványt megelőzően elkezdődtek az egyeztető tárgyalások és a lehetőségek felmérése ebben a kérdésben. 

A pandémia hátráltatta a megvalósítást, de most úgy tűnik, hogy a feltételek adottak egy önszerveződő ifjúsági közösségi tér létrehozására. A lehetséges helyszínek áttekintését követően az az álláspont alakult ki, hogy az önkormányzat tulajdonában álló és a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. használatában lévő, Tisza út 2/C szám alatt található irodaház emeleti szintje a legalkalmasabb a célra. Tavaly készült egy statikai-tartószerkezeti szakvélemény, amely alkalmasnak minősítette az épületet a tervezett funkcióra. A szakértők helyszíni bejárással mérték fel az emeleti helyiségek felújítására, átalakítására vonatkozó feladatokat, és a vizesblokk felújítására, az épületvillamossági hálózat felülvizsgálatára és korszerűsítésére, továbbá teakonyha, öltöző, koncertterem, klubhelyiségek kialakítására tettek javaslatot a kapcsolódó bontási, burkolási és festési munkálatokkal együtt. 

Az előzetes kalkulációk szerint a rekonstrukció mintegy bruttó 10 millió forint költséget jelentene. Az önkormányzat vizsgálja a klub legoptimálisabb működtetésének alternatíváit, ami a testületi ülésen elhangzottak szerint megvalósulhat egy ifjúsági civil szervezet bevonásával a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár szakmai támogatása mellett, vagy teljes mértékben az utóbbi tevékenységi körében. A tervek szerint 2024 tavaszán a tiszaújvárosi fiatalok egy olyan közösségi helyszínt vehetnek majd birtokukba, amely biztosíthatja például amatőr zenekarok próbatermét, koncertek megtartását, kulturált szórakozási lehetőségek, szabadidős tevékenységek szervezését a helyi lakosság zavarása nélkül. A tervezett ifjúsági klub helyiségeinek kialakításával kapcsolatos munkálatok elvégzésére 10 millió forintot biztosított a képviselő-testület. 

f.l.

0
Kicsiben kezdenék,de nagy terveik vannak
Advent és Mikulás

Kapcsolódó hozzászólások