Kempingezés zeneszóval, tánccal

Meglepetésprogramot szervezett a TiszaSzolg 2004 Kft. a Termál Kemping lakóinak a múlt hétvégén. Pénteken a Derkovits Művelődési Központ mazsorett csoportjai tartottak bemutatót, szombaton a Pántlika, a Kisbocskor és a Tiszagyöngy néptáncegyüttesek varázsoltak jó hangulatot a nyaralóknak. 

- Tegnap a mazsoretteket is megnéztük, ami nagyon tetszett - mondta Tomas Banik, aki Szlovákiából érkezett a családjával.

- A néptáncelőadás is nagyon szép volt. Fontosnak tartom, hogy megismerjük egymás kultúráját, betekintsünk más országok hagyományaiba. A tradíciókat az őseinktől örököltük és nekünk az a feladatunk, hogy megismerjük és életben tartsuk azokat. Amerre csak járok, mindenhol próbálok belelátni a helyi szokásokba. Itt, Tiszaújvárosban a mazsorettek és a néptáncosok eljöttek hozzánk és mutattak egy szeletet az itteni kultúrából. Ezt nagyon jó ötletnek tartom. A néptánc mozdulatai, a ruha, az énekstílus egyébként nagyon hasonlít a szlovákhoz. Ez nem is csoda, hiszen kétszáz éve még ugyanabban az országban éltünk, az Osztrák-Magyar Monarchiában. Közel áll hozzám a néptánc, mert amikor 8-10 éves voltam, én is táncoltam egy kis csoportban a falumban.

- Szlovákia melyik részéből érkeztek? 

- Kelet-Szlovákiából, egy Kassához közeli kis faluból. - Hogy találták meg Tiszaújvárost, miért ezt a város választották? 

- Az interneten bukkantam Tiszaújvárosra. Nem tudtam róla sokat, de megkérdeztem a munkatársaimat, akik már jártak errefelé, és nagyon jó tapasztalataik voltak. Most már én is látom, hogy jó itt, mert minőségi szolgáltatást kapunk a pénzünkért, és az árak alacsonyabbak, mint nálunk.

- Ez érdekes, mert mi úgy gondoljuk, hogy itt minden drága. - Az ételek itt is annyiba kerülnek, mint nálunk, de mondjuk a strandbelépő itt sokkal olcsóbb. 

- Mennyi időt töltenek nálunk és miket néznek meg? 

- Mi csak a hétvégére jöttünk egy kicsit fürdeni, de voltunk már sétálni a városban és vásároltunk a piacon.

- Mit gondol, ellátogatnak hozzánk máskor is? 

- Magyarországra biztos, hogy fogunk még jönni. Szeretnénk szétnézni más városokban is, de Tiszaújváros is nagyon tetszik, biztos vagyok benne, hogy visszajövünk még ide. 

A Dunek család messzebbről, Lengyelországból érkezett. Ők több időt töltenek el nálunk.

- Egy hete jöttünk, és nagyon jól érezzük magunkat - mondta a családfő. 

- Elsősorban a strand és a fürdő miatt jöttünk, de természetesen szétnézünk a környéken is. Sokszor voltunk már Magyarországon, szeretünk ide jönni, mert jók a szolgáltatások, finomak az ételek és barátságosak a magyarok. A vendégszeretet legjobb példája volt az a mai és tegnapi táncos bemutató. A mazsorettek és a néptáncosok is nagyon szépek voltak. Nagyon örültünk ezeknek a kis előadásoknak, megszínesítették a napunkat. A kemping vendégforgalma évről évre növekszik. A vendégek 95 százaléka visszajáró, akik kimondottan a fürdő miatt látogatnak városunkba. 

A kemping főleg a lengyel nyaralók körében népszerű, de Szlovákiából is jönnek ide pihenni. Ezt a számok is jól mutatják, a vendégek 85 százaléka Lengyelországból, 5 százalékuk Szlovákiából érkezik, a többiek általában átutazók és bár ritkán, de becsekkolnak magyarok is. Az árakat emelni kellett, ennek ellenére 2024- re az apartmanok 90 százalékát már lefoglalták, sőt 2025-re és 2026-ra is érkeztek foglalások. 

ema 

0
Megújult töltőállomás
Nyugodtan nyaralhatunk továbbra is

Kapcsolódó hozzászólások