Kazinczys gyermeknap

Zenei totóval, majd közös tornával és tánccal indult a nap május 30-án a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda gyermekei számára. Gyermeknapi játékokra hívtuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. A legnagyobbak már a jövőbe tekintgethettek, és a Jabil Circuit Magyarország Kft. jóvoltából kipróbálhatták a HoloLens nevű eszközt, amellyel a virtuális és a tényleges valóságot egyszerre élték át, és használatával több akadályon át, egy aranyos kis robotot segítettek hozzá a képzeletbeli űrhajóra való felszállásához.
Ezt követően a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület irányítása mellett vízre szálltak a városi Dísztavon, hogy kipróbálják, milyen jó érzés az, hogy a közös munka gyümölcseként egy hajóban evezve egy irányba haladunk. A kisebbek a Feketekese Íjász Egyesület által biztosított lövész pályán mutathatták meg rátermettségüket, ügyességüket és küzdöttek a minél magasabb pontszámok eléréséért. 
A felső tagozatosok vetélkedőszobájában szellemi megmérettetésre került sor, míg az alsó tagozatosok a mesék világában kalandoztak. Miután segítettek Hófehérkének a mindennapi teendői elvégzésében, megépítették az öreg halász palotáját, és további interaktív és kreativitást igénylő feladatokat oldottak meg. Minden osztály túljutott a hétpróbán, hogy aztán elfogyaszthassák a méltán megérdemelt vattacukor jutalmat. 
Az 1. és 2. osztályosok a bee-bot méhecske robotot terelgették a megfelelő irányba, és nyertek betekintést a robotika varázslatos világába. A legkisebbek kecskegidákat, nyulakat simogathattak, és megnézhették közelről, hogy milyen is egy csincsilla, melyeket két, iskolánkba járó tanuló szülei bocsátottak rendelkezésünkre. Nagy siker volt az iskolaudvaron rögtönzött kisállat-simogató, és egy nyuszi új gazdára is talált. A mozgásos játékok között a Csöppöröm zenekar dalcsokrára együtt mozdultak a gyermekkezek és a bennük lévő hangszerek. 
Több éve a kazinczys gyermeknap elmaradhatatlan kelléke az ugrálóvár, a kerti-party, amelyek megunhatatlan élményt nyújtanak. A futóamőba és a jenga toronyépítések, majd az osztályok egymás elleni sportmérkőzéseit követően a tanár-diák röplabda mérkőzéssel zártuk a gyermeknapi forgatagot. Bár nem lehet minden nap gyermeknap, de talán ez a napsütéses, mosolygós vidám ünnep alkalmat adott egy kis kikapcsolódásra a tanév végi hajrában, hogy mindannyian új erőt meríthessünk a még előttünk álló feladatokhoz. Hálás köszönetemet fejezem ki minden közreműködőnek, pedagógusnak és intézményünk valamennyi alkalmazottjának a gyermekeinkért végzett munkájukért! Makkainé 

Chmara Marianna
igazgató
0
Vegyipari pályaorientáción az Eötvös diákjai
Iskolapadból a munkaerőpiacra

Kapcsolódó hozzászólások