Kazinczys farsang és szülők-nevelők bálja

Január végén, február elején a mulatságé és a jókedvű téltemetésé a főszerep. Így történt ez a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda falai között is. A jól végzett féléves munkát kövezően jutott idő az örömteli együttlétre is. Először az iskolások, majd az óvodások keltették életre kedvenc mesehőseiket, bújtak bele filmsztárok, sportolók bőrébe. Ezt követően játékos, mókás feladatokkal, és tombolahúzással töltötték a délelőttöt a gyerekek. 

A nap elmaradhatatlan kelléke a farsangi fánk, amely ismét nagy sikert aratott a diákság körében. Február 2-án este a Derkovits Művelődési Központ színházterme adott otthont a farsangi gálaelőadásnak. A nyitótánc során a palotás ruhába öltözött negyedikesek a báltermek ünnepélyes hangulatát varázsolták a közönség elé. Majd vidám hangulatú retro és country táncokkal szórakoztatták a közönséget a 4. és 7. osztályosok, végül a nyolcadikosok szemet gyönyörködtető keringőjükkel kápráztatták el szüleiket, vendégeiket. Az est fényét emelte az az ünnepélyes pillanat, amikor a keringőző lányok és fiúk szüleiket kérték fel egy táncra. Az elmúlt évek viszontagságai és kényszerpihenője után február 10-én ismét megrendezhettük a szülők - nevelők bálját. A hagyományos báli rendezvényünket új helyszínen, a Tisia Hotel & Spa-ban tarthattuk, ahol a szülők és a pedagógusok vidáman, tánccal és beszélgetéssel töltötték az estét. A bál nyitótánca a palotás volt, majd a keringővel a végzősök álltak színpadra. Természetesen nem maradhatott el a tombolasorsolás sem, melynek során értékes nyeremények találtak gazdára. 

A befolyt összeggel iskolánk alapítványát támogatták, hozzájárulva a diákok oktatásához és a tanórán kívüli foglalkozásinak színvonalas megrendezéséhez. Köszönjük a szülői közösség tagjainak áldozatos munkáját a szervezésben, a résztvevők, a szülők, a helyi vállalkozások támogatását, amellyel hozzájárultak estünk sikeres megszervezéséhez. 

Makkainé Chmara Marianna igazgató

0
Duális képzés, dupla lehetőség
Dobogós a könyvtár

Kapcsolódó hozzászólások