Jó játék, impozáns győzelem

KOSÁRLABDA. Jó formában játszott a Phoenix az Eger elleni, hazai találkozón. Az odavágóval ellentétben ezúttal bejött a tabella diktálta papírforma, és sikerült revansot venni a decemberi vereségért.
Phoenix KK - Eszterházy SC 85-56 (20-17, 20-8, 25-14, 20-17)
Phoenix KK: Bán (16/9), Lakatos (7/3), Kelechi (14), Vaskó (-), Kocsis (11/3). Csere: Czimer (-), Csák (8/6), Orliczki (2), Gáspár (9), Kiss (3/3), Molnár (2), Kovács (13/6). Vezetőedző: Lekli József. 

Kiegyenlített párharc kezdődött az első etapban, majd annak ellenére, hogy hatékonyan működött a Kelechi- Bán-Csák trió, az Eger ragadta magához az előnyt. Igazi váltás csak a negyed hajrájában következett be, amikor Kelechi fordítására már nem tudott gyors választ adni az ellenfél, viszont Csák még értékesíthetett két büntetődobást. A második szakaszban Kovács vállalta magára a húzóember szerepét, méghozzá nem is rossz eredménnyel. 

A negyedik percre már tíz egységre növelte előnyét a Phoenix, és - köszönhetően a szigorúan működő védekezésnek és támadásnak - lassan emelni is tudta azt, a félidőt 40-25-ös állással zárta. A harmadik szakaszt Bán triplájával nyitotta meg, majd egy jó meneteléssel a hetedik percre elérte a 30 pontos különbséget a Tiszaújváros. Ezt az előnyt nem tudta ugyan megtartani, de így is meghatározó, 68-39-es részeredménnyel fordulhattak a záró etapra a csapatok. A negyedik felvonásban egy kicsit pontatlanabbá vált a Phoenix játéka, de a győzelem egyetlen percig sem forgott veszélyben. Ezúttal a Kocsis- Lakatos-Gáspár hármas erősített bele, ellensúlyozva az Eger új lendületét, és végül 30 egység nem lett ugyan közte, de a 85-56-os végeredmény is impozáns. Hatékonyan küzdöttek a mérkőzésen centereink. Victor Kelechi (14 pont, 6 lepattanó, 2 assziszt, 2 kiharcolt fault) és Gáspár Balázs (9 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault, 2 blokk) hozták össze a legjobb statisztikákat. Hatékony volt Kocsis Zalán (11/3 pont, 7 lepattanó, 4 assziszt, 1 kiharcolt fault) és Kovács Zoltán is (13/6 pont, 4 lepattanó, 1 kiharcolt fault), ponterő terén pedig Bán Tibor teljesítményét dicsérhetjük (16/9 pont, 2 lepattanó, 2 assziszt, 2 kiharcolt fault). 

Lekli József: Gratulálok a csapatnak! Jó hozzáállással kezdtük ezt a mérkőzést, a második negyedtől megtaláltuk a lehetőségeket, összeállt a védekezés, támadásban szépen járt a labda, megvolt a megfelelő agresszivitás. Jól játszottunk, úgyhogy még egyszer gratulálok a csapatnak. 

Klepej Roland: Először is szeretnék gratulálni a Tiszaújváros csapatának, látszódik az, hogy ők teljesen más szinten és célokkal vágtak neki ennek az évnek. Az őszi, hazai győzelemből kiindulva szerettünk volna itt is meglepetést okozni, de sajnos a puha védekezésünk és a 12 százalékos kinti dobóteljesítményünk ezt aláásta. Bízom benne, hogy az utolsó fordulóban, hazai pályán sikerül győzelemmel zárnunk az alapszakaszt. 

0
Csupa-csupa dobogós
Húsvéti tojásfa

Kapcsolódó hozzászólások