Ismét megérdemelt győzelem

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 23. fordulójában a Karcag együttesét fogadta a Tiszaújváros. Az első félidő a kihagyott helyzetekről, a második viszont a gólokról szólt. Utóbbiból Vitelki Zoltán együttese kettőt is szerzett, amellyel végül megszerezte riválisa ellen a fontos győzelmet. 

Tiszaújváros - Karcag 2-0 (0-0) Tiszaújváros, 200 néző. V.: Práth 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Kollár (Cseh, 64.), Vitelki B., Farkas M. (Lehóczki, 87.), Papp F., Lőrincz, Bökönyi, Varjas L., Skripek (Bidzilya, 72.), Ivánka, Valkay (Bussy, 72.). Edző: Vitelki Zoltán. 

Karcagi SE: Fedinsinec - Nikic, Győri, Székely D., Maruscsák (Andric, 81.), Karmacsi (Csala, 68.), Constantinescu, Kristóf M. (Béres, 81.), Kovács D., Aszalos (Süveg, 68.), Pataki. Edző: Varga Attila. 

Hazai helyzettel indult a mérkőzés, a 3. percben Varjas futott el a jobb oldalon, beadás helyett a lövést választotta, amelyet védett a vendégek kapusa. Kevés helyzet jellemezte a mérkőzést, jobbára labdatartásra rendezkedtek be a csapatok. A 34. percben a karcagiak előtt adódott lehetőség, de Maruscsák középre adását követően Kristóf lövését bravúrral védte Hrabina. A második félidőben előbb a vendégek hagytak ki nagy helyzetet. A 49. percben egy balról belőtt szöglet után előbb Constantinescu lehetőségénél védett Hrabina, a kipattanó Győri elé került, akinek lövését Valkay blokkolta a gólvonal előtt. Hét perccel később már a vendégek kapuja előtt alakult ki gólveszélyes szituáció. Kollár adott forintos labdát Bökönyinek, aki belebonyolódott a cselsorozatába és végül úgy elügyetlenkedte a ziccert, hogy még csak lövéshez sem jutott. Az 59. percben megtört a jég, megszerezte a vezetést a hazai együttes. Kollár középre ívelt labdáját Vitelki fejelte 6 méterről a kapuba, 1-0. A 83. percben eldőlt a mérkőzés. Varjas passzolta középre a labdát Bökönyinek, aki lendületből érkezve 14 méterről laposan lőtt a karcagiak kapujába, 2-0. 

A 90. percben még a csereként beállt Süveg fejese említhető, de Hrabina könnyedén védett. A Tiszaújváros győzelme a második félidőben nyújtott gólveszélyes játékának köszönhetően megérdemelt. Vitelki Zoltán együttese 36 ponttal a 6. helyen áll és legközelebb április 14-én, vasárnap Salgótarjánban lép pályára. 

Vitelki Zoltán: Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Jól kezdtük a mérkőzést, komoly lehetőségeink voltak. Mezőnyben most a megszerzett labdákkal nem tudtunk elég hatékonyak lenni, de azt is hozzá kell tenni, hogy döntő pillanatokban nagyon jó kapusteljesítményre is szükségünk volt. A második félidő élesebb volt, minden játékos akaratban és játékban is tudott még újítani. Jó felfogásban, határozottan sikerült ma is győznünk. 

Varga Attila: Nem nyilatkozott. 

Pályán az utánpótlás U16 Tiszaújváros - GFSE 1-3 (1-2) Gól: Pózman D. U15 Tiszaújváros - Berettyóújfalu 2-3 (1-1) Gól: Illés L., Bajtai P. U13 Tiszaújváros - Bódva-Völgyi TSE 2-0 (2-0) Gól: Dobos Á., Binda M. (öngól) U12 Tiszaújváros - Bódva-Völgyi TSE 2-3 (2-0) Gól: Nagy D., Fodor Á. 

0
Önkénteseket várnak
Tiszteletadás

Kapcsolódó hozzászólások