Hunyadisok sportnapja(i)

A Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola régi hagyományai közé tartozik a tanulók sportolásának támogatása. Évről évre részesei vagyunk a sportot és az egészséges életmódot népszerűsítő programoknak. Az új tanév is lehetőségeket kínált, amiket örömmel ragadtunk meg a gyerekek fizikai képességeinek és elméleti ismereteinek gyarapítása érdekében. A Magyar Diáksport Szövetség felhívására csatlakoztunk a Magyar Diáksport Napja programjához, melyet a szakminisztérium hivatalos témanapnak jelölt meg az iskolák éves rendezvényei között.
Az eseményen való részvételt összekötöttük a Gyaloglás Világnapja (hónapja) mozgalom akciójával, melynek immár hat éve vagyunk aktivistái. Céljainkat még teljesebbé tette, hogy a Kökény Roland Regionális Akadémia és a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület meghívására lehetőségünk nyílt a vízi sport mélyebb titkainak megismerésére is. Szeptember 11-én az alsó tagozat Tiszaújváros önkormányzatának segítségével, autóbusszal látogatta meg az egyesület Tisza- parti telephelyét, míg 29-én a felsősök 5 kilométeres gyalogtúra keretében jutottak ki a helyszínre. Itt akadálypálya, labdajátékok és a kondicionáló park nyújtottak lehetőséget a hasznos időtöltésre. Mindezeket a sportágat ismertető és az egészséges életmód fontosságát vázoló interaktív előadás egészített ki, melyet Bardóczi Krisztián szakedző tartott minden csoportnak. Legnagyobb élményt az izgalmas kihívást jelentő sárkányhajózás okozta a Tiszán, amelyet tökéletessé tett a ragyogó napfény és a természeti környezet utolérhetetlen szépsége. Vendéglátóink finom ebéddel koronázták meg az eseményt. 

Az oda- és visszaút gyalogos teljesítménye során a felsős osztályok az őket kísérő pedagógusokkal együtt lépésszámláló programmal mérve 3.180.000 lépéssel járultak hozzá egészségük megőrzéséhez. Köszönet illeti mindazokat, akik támogatásukkal lehetővé tették, hogy tanulóink életre szóló élményben részesülhettek ezen a két remek napon! 

Markovicsné Szabó Enikő igazgató 

0
Futófesztivál az Egyetemvárosban
Nagy iskolai sportágválasztó

Kapcsolódó hozzászólások