Győzelmek hajrágólokkal

LABDARÚGÁS. A MOL Magyar kupa 2. fordulójában az ugyancsak az NB III-ban szereplő ellenfelet, a Tiszafüredet fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Az izgalmas mérkőzésen végül egy hajrában szerzett találat döntötte el a továbbjutás sorsát a házigazdák javára. A bajnokság 5. fordulójában az Eger ellen idegenben lépett pályára a Tiszaújváros. A sárga-kékek a hosszabbításban szerzett góllal tudták bekasszírozni a 3 pontot, és ezzel a 6. helyre léptek előre.
Tiszaújváros - Tiszafüred 2-1 (1-1) Tiszaújváros, 150 néző. V.: Lovas
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Csúri - Ivánka (Lehóczki, 63.), Oláh B. (Garda, 88.), Bussy (Tóth B., 53.), Tóth S., Géringer L., Lőrincz P., Vajda (Vitelki B., 53.), Papp F., Nagy D. (Kollár, 88.), Valkay. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Tiszafüredi VSE: Lisztes B. - Bernáth, Dankó (Engel A., 60.), Oláh N. (Sallai, 80.), Nagy Zs., Lukovszky, Mácsai, Fülöp K., Erdei (Barzsó A., 60.), Szövetes, Nagy D. (Ludvig, 31.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán. A két együttes nem olyan rég a bajnokságban játszott 2-2-es döntetlent Tiszafüreden, de a kupamérkőzések lélektana egészen más. Akkor a 94. percben Valkay mentett pontot. A vendégek nem szerepelnek valami fényesen a bajnokságban, hiszen mindössze két pontocska szerepel a nevük mellett és a 15., vagyis utolsó előtti helyen szerénykednek. Minderre fittyet hányva a vendégek szerezték meg a vezetést. A 10. percben Lukovszky beadását követően többen is gólt szerezhettek volna, a védőkről levágódó labdát végül Oláh Norbert vágta Csúri kapujába, 0-1. 

A házigazdák azonban nem sokkal ezt követően a 12. percben egyenlítettek. Vajda beadását Nagy Dávid 6 méterről tessékelte Lisztes hálójába, 1-1. A 36. percben Vajda hagyott ki óriási helyzetet, a kapufán csattant éles szögből leadott lövése. 1-1-es eredménynél következhetett a szünet, mely az iszonyú hőségben mindkét félnek jól jött. A folytatásban továbbra is a hazaiak domináltak, ám az igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott. A 64. percben egy lecsorgó labda Papp lábáról pattant az újvárosi kapufára. A 85. percben Tóth Borisz középre adását még elrúgta a füredi kapus Nagy Dávid elől, de érkezett Vitelki Balázs, aki egyet igazított, majd a vetődő kapus mellett a hálóba tekerte a labdát, 2-1. 

A végjátékban Kollár és Garda is eldönthették volna a továbbjutást, de előbbi lövését a kapus hárította, utóbbi pedig nem találta el a kaput. A másik oldalon Mácsai kísérleténél védett a hazai kapus, így maradt a 2-1, mely továbbjutást ért a Tiszaújváros számára. Hétfőn már meg is tartották a Magyar Kupa 3. fordulójának sorsolását, melynek eredményeként egy magasabb osztályban jegyzett riválist, az NB II-es Nyíregyházát fogadja majd Vitelki Zoltán együttese szeptember 17-én, vasárnap 15 órától. 

Vitelki Zoltán: Jó kis kupameccs volt ebben az iszonyú melegben. Nem irigyeltem senkit azok közül, akik ma pályára léptek. Gratulálok a srácoknak, várjuk a következő ellenfelet. Dorcsák Zoltán: Gratulálok mindkét csapatnak, hogy kibírták a mérkőzést ebben a nagy melegben. Döntő volt, hogy a hazai csapat hamar egyenlíteni tudott. Az első félidőben a hazaiak játszottak jobban és nekik voltak lehetőségeik, a második félidőben pedig nekünk, de sajnos nem tudtunk gólt lőni. 

Ott folytatták, ahol abbahagyták 

Eger - Tiszaújváros 0-1 (0-0) Eger, 130 néző. V.: Muhari

Eger SE: Bukrán - Dulló, Zvara (Balázs P., 65.), Nagy-Kolozsvári (Németh G., 79.), Nagy Á., Hegedűs (Debreceni, 65.), Kispál, Révész, Kovács D. (Gíber, 83.), Schmidt (Jónyer, 65.), Juhász. Vezetőedző: Lázok János. Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Ivánka, Valkay, Oláh B. (Kollár, 76.), Vitelki B. (Tóth S., 76.), Tóth B., Géringer L. (Vajda, 65.), Lőrincz, Papp, Varjas L., Nagy D. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Az egriek pályájuk felújítása miatt ebben a szezonban először futballozhattak hazai környezetben. 

A forduló előtt a házigazdák 4, a tiszaújvárosiak pedig 5 ponttal rendelkeztek, ami mindkét fél számára a középmezőnyt jelentette. Érdekesség, hogy az egriek két vereségüket két Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyei csapattól a Putnoktól és a Cigándtól szenvedték el. A hétvégén mindkét alakulat sikerrel vette a Magyar Kupa 2. fordulóját. Igaz az Eger csak nehezen, büntetőkkel jutott tovább Tarpán. Az eső miatt nagyon mélytalajú pályán játszhattak a felek, ezért jobbára a mezőnyben pattogott a labda. Ebben az időszakban helyzetek alig akadtak, így nem is csoda, hogy az első félidőben nem láthattak gólt a nézők. 

A második 45 percben már egy kicsit több lehetősége volt a csapatoknak, de nem kényeztették el így sem a szurkolókat. A játékrész közepén a hazai tréner Balázst, Jónyert és Debrecenit, a vendégedző pedig Vajdát küldte csatasorba. A 70. percben nagy helyzetet puskáztak el az egriek. Nagy-Kolozsvári vette célba éles szögből az újvárosi kaput, a labda elsuhant mindenki mellett, de a kapufa Herceggel volt, így megmenekült a góltól a vendég együttes. Már mindenki elkönyvelte, hogy döntetlennel ér véget a hétközi mérkőzés, de a Tiszaújváros bátran küzdött, melynek a hosszabbításban meg is lett az eredménye. 

A 92. percben Valkay szerzett labdát, majd nagyszerűen ugratta ki a csereként beállt Vajdát, aki 8 méterről a kapus mellett a hálóba talált, 0-1. A tiszaújvárosi játékosnak ez volt az első gólja ebben a bajnokságban. 

A találkozót így, ha némi szerencsével is, de megnyerték az újvárosiak. Vitelki Zoltán együttese ezzel a sikerével, 8 pontjával immár a 6. helyen áll, és legközelebb szeptember 3-án, vasárnap 16 órától a DVSC II együttesét látja vendégül. Lázok János: Nagyon fájó ez a mostani eredmény, mert nem érdemeltünk vereséget. Sokkal több lehetőségünk volt, mint a vendégeknek, de sajnos ezek kimaradtak. Ebben kell fejlődni, hogy ezeket rúgjuk be, és akkor sokkal eredményesebbek leszünk. 

Vitelki Zoltán: Kicsit a minőség hiányzott a mai játékunkból, igazából mezőnyjáték folyt végig, talán több kapu előtti lehetősége volt a hazai csapatnak, de pont azért, mert nekünk a támadóharmadban a minőség hiányzott. Szükségünk volt némi szerencsére is, de nagyon kellett ez a 3 pont. 

Brézai 

0
Négyből kettő-kettő
Jön a hőségvég?

Kapcsolódó hozzászólások