Gyermeknevelés művészettel

A városi általános iskolák diákjainak hirdetett rajzpályázatot a Madarak és fák napja alkalmából a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola. Négy kategóriában nyolcvan alkotó pályázott. Az eredményhirdetést hétfőn tartották. Ceruza, szén, olajfesték. Technikai megkötés nem, csupán a téma volt kötött a rajzversenyen. Az év madarát és fáját, a kerecsensólymot és a közönséges bükköt kellett lerajzolni, lefesteni. Mindenki másként látta a természet csodáit. A zsűri több szempont alapján értékelt a korosztályok között. Figyelembe vették a technikai tudást, a térlátást, a kreativitást és az egyéni látásmódot is. - Ezek a gyerekek nagyon tehetségesek és kreatívak. Vannak, akik tényleg erre a pályára születtek, nekünk pedig támogatni kell őket és a legjobbat kihozni belőlük. Én nagyon fontosnak tartom, hogy mi nem művészeket nevelünk, hanem művészettel nevelünk. Nekünk, pedagógusoknak kell a kisgyermekekben lévő tehetséget továbbvinni és gondozni - mondta Iklódiné Bodolai Judit, a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola rajz-vizuális kultúra tanára. Az intézmény hagyományteremtő céllal hirdette meg pályázatát.

A Szent István Katolikus Iskola évek óta elkötelezett a tehetséggondozás mellett is. A jövőben akkreditált tehetségponttá szeretne válni, ezáltal bekapcsolódni a tehetségműhelyek országos hálózatába. 

A rajzpályázat nyertesei: 1-2. évfolyamon I. helyezett Jurászik Zsombor (Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Katona Katalin), II. helyezett Kapcsos János, III. helyezett Ládi Orsolya (mindketten Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI, felkészítő tanár: Rácz Mária). 3-4. évfolyamon I. helyezett Nagy Fanni (Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola, felkészítő tanár: Kalmár Adrienn) II. helyezett Onder Soma, III. helyezett Benyus Zsófia (mindketten Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI, felkészítő tanár: Rácz Mária). 5-6. évfolyamon megosztott I. helyezett Tóth Bianka és Tripsánszki Fanni, II. helyezett Jenei Boróka, III. helyezett Csillik Csenge (mindhárman Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Iklódiné Bodolai Judit). 7-8. évfolyamon megosztott I. helyezett Vati Nóra (Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI, felkészítő tanár: Iklódiné Bodolai Judit) és Lesó Lujza Márta, II. helyezett Konarik Edvin Attila, III. helyezett Fajta Hanna (mindhárman Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Iklódiné Bodolai Judit). 

O.K.

0
Bolygók sorakozója
John Travoltának is bűvészkedett

Kapcsolódó hozzászólások