Felkészülten várják a telet

Bár a meteorológusok egyelőre csak találgatnak, ám ha mégis zord hónapjaink lennének, a város karbantartó járművei biztosan felkészültek a télre. Az idei gépszemlén mindent rendben találtak a szakemberek. Nyolc jármű vethető be síkosság-mentesítésre és hóeltakarításra Tiszaújvárosban. A szélesebb utak a nagy MAN, a járdák, kerékpárutak, terek csúszásmentesítését a Multicar gépek végzik majd, a kistraktorok pedig a szűk utcákat teszik járhatóvá. 

- Minden járművet felújítottunk, műszakilag ellenőriztünk valamint hóekével és síkosság-mentesítő adapterrel szereltünk fel - nyilatkozta lapunknak Krajnyák László, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője. 

- Minden héten 24 fő vethető be kézi és gépi tisztításra. Ha odafigyelünk, és megfelelően éberek vagyunk, nem lep meg minket a tél. Tiszaújváros felkészült! A városban több mint 400 ezer négyzetméter útfelületet kell a jégtől, hótól megtisztítani. 

- A munkagépek a rendőrség, tűzoltóság, mentők, rendelőintézet és iskolák környékén kezdik a síkosság-mentesítést. Ezt követően jön a Szent István út, a kisebb utcák a kertvárosi, szederkényi és a Tisza-parti utak - magyarázta a vonulási sorrendet Molnár István alpolgármester. Jó hír, hogy az utak szórásához használt só ára idén csökkent a tavalyihoz képest, ráadásul a szóráshoz szükséges anyagokból még tartalék is maradt a Városgazdánál. Jelenleg 114 tonna só van a raktárakban, de hogy pontosan mennyire lesz majd szükség, ez az időjárástól függ. Ha zord telünk lesz, további 100-110 tonnát biztosan beszerez majd a cég a város megfelelő síkosság-mentesítéséhez. Idén várhatóan 50 köbméter fűrészporra, több ezer kilogramm kalcium-klorid kristályra és Zeokal csúszásmentesítő szóróanyagra lesz szükség. 

O.K.
0
A város karácsonyfája
Csaknem kétszáz véradó

Kapcsolódó hozzászólások