Erőbombát kapott társaitól

Születésnapi dal helyett fénymantra, a torta tetején pedig marcipánvirág helyett egy női alak lótuszülésben. Rendhagyó szülinapi bulin jártunk szombat délután. Árvainé Dajka Erzsébet etka-jógaoktató ugyanis 70 éves lett, a „jógacsaládja" pedig egy hatalmas meglepetés bulit szervezett, ahova az ország minden részéről érkeztek vendégek. Emlékkönyv-készítés, lufifújás, díszítés, rendezkedés - egy meglepetés buli előkészítésének utolsó, izgalmas pillanataiba csöppentünk péntek délután. A Sportcentrum súlyemelőtermében szervezték meg Árvainé Dajka Erzsébet 70. születésnapját. Nem véletlenül, kellett a hely. Az ország minden pontjáról jöttek a jógázók, közel 100-an gyűltek össze, hogy a mesterükkel együtt ünnepelhessenek. 

- Már tavasszal elkezdtük a készülődést, nagy szervezést igényelt a buli, hiszen rengetegen vagyunk, a Dunántúlról is sokan jöttek - meséli Veres Anita. 

- Erzsike hatalmas közösséget tart életben a jógájával, ezt meg kell neki hálálnunk. A város nagyon sokat köszönhet neki, nem csak lelkileg, fizikailag is sokat tesz értünk. Nagyon igyekeztünk, emeletes tortával, előadásokkal, és ami a legjobb, hogy ő semmit sem sejtett az egészből. Erzsike nem tudta visszatartani a könnyeit, amikor belépett a terembe és meglátta a barátait, a nagy jógás családját. A vendégek saját versekkel, közös énekléssel, hastáncos produkcióval és fénymantrával köszöntötték az ünnepeltet, de Tiszaújváros polgármestere, dr. Fülöp György is gratulált a szülinaphoz. A jógaoktató egy hangterápiás eszközt, egy úgynevezett nyelvdobot is kapott a barátaitól, hogy a jövőben is legyen mivel meditálni.

- Felemelő érzés, a lélegzetem is elakadt - kereste a szavakat Erzsike. 

- Ilyet eddig csak a filmekben láttam, nagyon meghatódtam. Ennyi sok jót adtam az embereknek, hogy így szeretnek? Ezek szerint igen, és öröm erre ráébredni. Értük voltam, tanítottam őket, pedig néha szigorú is voltam hozzájuk, de kaptak sok útravalót, tanítást a testük és a lelkük irányába is. Megmondom őszintén, most már egy kicsit le akartam engedni, leadni a lelkesedésemből így 70-en túl. De nem lehet, egyszerűen nem lehet. Most olyan erőbombát kaptam a társaimtól, a jógás testvéreimtől, hogy mennem kell, új dolgokat felfedezni, új ismereteket, amiket aztán mind szeretettel adhatok át nekik. 

venna 

0
A mi Krónikánk
Az én Krónikám

Kapcsolódó hozzászólások