Együtt a nagy MOL-család

Igazi kánikula, finom ételek és hűsítő italok, ajándékok és persze sport minden mennyiségben - ez volt a szombati MOL családi nap címszavakban. A MOL Petrolkémia Zrt. idén is szervezett családi pikniket a Sportcentrumban jelenlegi és egykori dolgozóinak és családjaiknak. 

- Itt végre találkozhatunk azokkal, akikről a munkahelyen csak mesélünk egymásnak, családtagokkal, gyerekekkel, hisz ma itt van mindenki - kezdte köszöntőjében Császár Péter, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója. 

- Kis- és nagy családok, nyugdíjasok is, olyanok, akik több generációra visszamenőleg is kötődnek a MOL-hoz. Ők fémjelzik azt a nagy MOL-családot is, amit az egész cég képvisel. Ebben az évben csakúgy, mint mindenhol, itt is a labdarúgó Európa-bajnokságról szólt minden - élő csocsó, foci freestyle bemutató, Labda Expo, rúgáserősségmérő radar, a kisebbeknek pedig focimez készítése a kézműves sátorban. Persze a hagyományos programok sem maradtak el, idén is népszerű volt a Medicover szűrőbusz, a masszázs és az ezoterikus sátor is. 

- A FER Tűzoltóságnál dolgoztam 2022-ig, akkor jöttem el rendelkezésre állási állományba - mondja Váradi Zoltán. 

- Nagyon színesek a programok, igazán élménydús ez a mai nap. Mindig itt vagyok, mert nagyon sok olyan ismerőssel találkozok, akikkel máskor csak elszaladunk egymás mellett, és persze hozom a gyerekeket is, kipróbálunk mindent, amit csak lehet. Nagyon szeretem ezt a miliőt és a környezetet, és most aztán igazán jó időt rendeltek a szervezők. A családi piknikre nem csak a jelenlegi MOL dolgozók jöhettek, a nyugdíjas munkavállalókat is várták szervezők. Sokan csak itt találkoznak régi kollégáikkal, sztorizgatnak, együtt nosztalgiáznak az egykori TVK-s évekről. 

- 17 éves koromtól, 1966 szeptemberétől kezdve egészen nyugdíjas koromig, 2004-ig dolgoztam a TVKban, mint laboráns - meséli Petrik Lászlóné, Beruska néni. 

- Barcikán jártam a vegyipari szakmunkásba és akkor még mindenkinek jutott munkahely, mert annyi gyereket vettek fel, amennyi kellett. A lányokat általában a laborba, a fiúkat meg gépkezelőként. Imádtam, jó volt a csapat, egykorúak voltunk mind, mást el sem tudtam volna képzelni, meg hát akkoriban nem is igazán volt más itt a környéken. Nagyon jó találkozni a régi ismerősökkel, csak sajnos egyre kevesebben vagyunk, ma talán öt kollégával találkoztam. Minden évben eljövök, tájékozódok, hogy mi történt a TVK-val, aztán csak pislogok, mint amikor kiderült, hogy MOL lett, de hát a fiatalok dolga alkalmazkodni, én már csak élvezem az életet. 

venna

0
Kedvezménnyel strandolhatnak
Kitűnő tanulók

Kapcsolódó hozzászólások