Autóbusz-dekorációs pályázat

A korábban meghirdetetthez képest a Volánbusz 2024. március 15-ig meghosszabbította az Ikarus EAG 397.05 típusú jármű múltidéző hangulatú dekorálására vonatkozó Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázatának benyújtási határidejét. Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, a Volánbusz a társaság és a jogelőd vállalatok történetére, az Ikarus autóbuszmárkára vagy az autóbuszos közlekedésre utaló, nosztalgikus hangulatú dekorációs pályaműveket vár kizárólag elektronikus úton, legfeljebb 25 MB méretű digitalizált, pixel- vagy vektorgrafikus formátumban a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail- címre. 

Az új határidő 2024. március 15. éjfél. A beérkezett pályázatokat a Volánbusz március 31-ig bírálja el, az eredményt pedig április 15-ig teszi közzé honlapján. A győztes kreatívval feldíszített Ikarus EAG 397.05-ös autóbuszt a társaság hatvani retrónapján mutatják be június 8-án. Az eseményre a nyertes pályázó is meghívást kap. A pályázat győztesének nyereménye egy 40 ezer forint értékű utazási utalvány és egy 10 ezer forint értékű ajándékcsomag. A második és a harmadik helyezett egy 30 ezer forint, illetve egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomaggal lesz gazdagabb. 

A pályázat A/3-as méretben, digitális, pixelgrafikus vagy vektorgrafikus technikával is készülhet az autóbusz jellegrajzának felhasználásával úgy, hogy a dekorálandó autóbusz karosszériáját részben vagy egészében fedje. A kreatív tervnek a Volánbusz megnevezését vagy a társaságra utaló jellegzetességet is tartalmaznia kell. A jármű üveg- és tükörfelületeire dekoráció nem kerülhet. Pixelgrafikus fájlformátum (jpg, jpeg, png) esetén 300 dpi felbontású képeket lehet benyújtani. Vektorgrafikus formátumban (ai, eps, pdf) szöveg használata esetén a betűk görbévé alakítása szükséges. Csak digitális grafikai programmal készült és minimális testre szabással ténylegesen megvalósítható grafikai tervekkel lehet pályázni. Szabadkézi rajzokat nem fogad el a társaság. 

A pályázaton bárki részt vehet életkori megkötés nélkül, 18 éven aluli pályázók esetében a törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges. Minden pályázónak be kell nyújtania az adatkezelési tájékoztatóban megjelölt adatkezelési hozzájárulást is, e nélkül a beküldött pályázat érvénytelen. A pályázati felhívás részletes tudnivalói, a jellegrajz és a benyújtandó dokumentumok a társaság honlapján érhetők el.

0
Négy százalék alatt az infláció
Krónika 40 - Tízéves az Olefingyár

Kapcsolódó hozzászólások