A sportorvos „csak” engedélyez

Közel egy éve Dr. Szurdoki Virág adja ki a sportorvosi engedélyeket. A vizsgálatok továbbra is a Tiszaújvárosi Rendelőben vannak keddi és pénteki napokon 14-től 17 óráig. A vérnyomás, a pulzusmérés, az EKG, vagy a vizeletvizsgálat mellett az anamnézis felvétele is fontos része egy sportorvosi vizsgálatnak. Egy speciális kérdőív kitöltésével az orvos még pontosabb képet kaphat a páciensről. Az időszakos vizsgálatok célja, hogy kiszűrjék a betegségekre, sérülésekre hajlamosító kockázati tényezőket. Vármegyénkben mindössze 10 sportorvos praktizál. Az engedélyre várók szabadon választhatnak orvost bárhol az országban. 

Dr. Szurdoki Virág rendelőjében nem csak tiszaújvárosi sportolók kérnek igazolást, érkeznek hozzá miskolci jégkorongozók, íjászok, de már volt, hogy egy dunántúli sportcsapatot is vizsgált a tiszaújvárosi edzőtáboruk idején. Gyermekek esetében és 65 év felett félévente, 18 év felett évente egyszer kötelező a sportorvosi vizsgálat. - Ha a vizsgálaton kiszűrünk egy problémát, ami esetleg kevésbé súlyos, de mégis úgy látjuk, hogy részletesebb információra lenne szükségünk, akkor a pácienst beutaljuk egy szakorvosi vizsgálatra, és miután ott mindent rendben találtak, mi csak azután adhatjuk ki a sportorvosi igazolást. 

Mi „csak" engedélyeket adunk ki, sokan azt hiszik, ha egy mérkőzésen megsérül a sportoló, hozzánk kell fordulni, de ez nem így van. Minden sérülést egy külön szakember láthat el. Például ortopédus, kardiológus, sebész. Minden beteget arra kérek, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzen a rendelésekre. A szakorvosi leleteiket mindig hozzák magukkal, és a sportorvosi kérdőívet is jó lenne, ha előre kitöltenék, ezzel is megkönnyítve a munkánkat - hangsúlyozta Dr. Szurdoki Virág, aki az elmúlt hónapokban adott már ki engedélyt 4 éves kislánynak és 70 év feletti sportolónak is. A tiszaújvárosi rendelésekre kizárólag előjegyzéssel lehet menni. Bejelentkezni hétfőtől-csütörtökig 14-16 óra között a 06 70 788 6282-es telefonszámon lehet. O.K. 

0
Néhány napig még nyitva
Fenyőszállítás

Kapcsolódó hozzászólások