A második félidőben beindult a henger

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 9. fordulójában az egykor szebb napokat látott SBTC gárdáját fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A nógrádiak az első félidőben még jól tartották magukat, de a második játékrészben bedarálta őket a hazai csapat és négy gólt rúgva sima győzelmet aratott. A találkozó előtt Vitelki Balázst köszöntötte a tiszaújvárosi klub vezetése, mivel a játékos 100. mérkőzését játszotta egy hete az egyesület színeiben. A mérkőzés hazai helyzetekkel indult. A 21. percben Vitelki lövése szállt mellé, majd nem sokkal ezután Ivánka fejese kerülte el a kaput. A salgótarjániak nem igazán tudtak helyzetbe kerülni, semmi veszélyt nem jelentettek Herceg kapujára. A 43. percben egy kapufáról kipattanó labdát Valkay lőtt a kapuba 3 méterről, 1-0. 

A félidő vége előtt még Varjas lőtt kapura, de célt tévesztett. A második félidőt lendületesen kezdték a vendéglátók. Az 53. percben Géringert vágták fel a tizenhatoson belül, melyért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Oláh lőtte magabiztosan az ellenkező irányba mozduló kapus mellett a hálóba, 2-0. Biztos előnye birtokában is tovább támadott a Tiszaújváros, de a kapufa megmentette a góltól a nógrádiakat. A 76. percben a csereként beállt Bussy vette célba jó 25 méterről a vendégek kapuját, és Nyirati vetődött ugyan, de nem volt ellenszere a lövéssel szemben, a hazai játékos óriási góllal tette le névjegyét a mérkőzésen, 3-0. A 84. percben egy másik csereember is betalált, Oláh passzolt Tóth S.-hoz, akinek 7 méterről, éles szögből leadott lövése talált utat a tarjáni kapu jobb felső sarkába, 4-0. A házigazdák győzelme a második félidőben nyújtott gólerős játék miatt simának mondható. A Tiszaújváros 14 pontjával a 6. helyen áll és legközelebb október 8-án, vasárnap 15 órától Hatvanban lép pályára. 

Tiszaújváros - Salgótarján 4-0 (1-0) Tiszaújváros, 150 néző. V.: Muhari 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Varjas, Ivánka, Valkay, Oláh B., Tóth B. (Garda, 76.), Vitelki B. (Tóth S., 76.), Géringer L. (Kollár, 78.), Lőrincz, Papp (Lehóczki, 78.), Erős (Bussy, 61.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Salgótarjáni BTC: Nyirati - Klajban (Csáki, 70.), Petrecsko, Bogdán (Palkovics, 78.), Nagy M., Tarlósi P. (Bajor, 70.), Molnár, Tarlósi M. (Horváth, 78.), Kálmán, Csifó (Sulyok, 46.), Csuka. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd. Vitelki Zoltán: Maximalista edző vagyok, de ebben a mai mérkőzésben nem volt hiba. Támadásban sok helyzetet dolgoztunk ki, rúgtunk négy gólt, nullára hoztuk le a meccset. A mostani mérkőzésből lehet igazán építkezni, gratulálok a fiúknak. Sebestyén Szilárd: Gratulálok a hazai csapatnak, mert győzelmük ilyen arányban is megérdemelt. Az első gólt véleményem szerint les előzte meg. A szünetben megpróbáltam lelket verni a fiúkba, de ez nem sikerült. Fiatal csapatom célja, hogy bent tudjunk maradni az NB III-ban, ehhez mérkőzéseket kell nyerni. Talán most következnek azok a találkozók, ahol lehet esélyünk győzelmeket szerezni. 

0
Több mint százan eveztek együtt
Száz pont fölé szárnyaltak

Kapcsolódó hozzászólások