Játékosok mentek, játékosok jönnek

LABDARÚGÁS. Az FC Tiszaújváros felnőtt csapata megkezdte a felkészülést, és múlt szombaton lejátszotta első (vesztes) mérkőzését a Putnok ellen. A felnőtt csapat június 21-én kezdte meg a felkészülést az immáron négycsoportos NB III-as bajnokságra. Mint hírt adtunk róla, az együttest az Északkeleti csoportba sorolták be a Cigánd, DEAC, DVTK II, DVSC II, Eger, Hatvan, Gyöngyös, Karcag, Putnok, REAC, Salgótarjáni BTC, Sényő, Tiszafüred, Újpest II, Kisvárda II társaságában. A szakmai stáb változatlan, ám több játékos befejezte pályafutását, vagy külföldre költözik, így a vártnál több próbajátékos csatlakozott a csapathoz, amely Putnokon játszotta első felkészülési mérkőzését. 

Putnok - Tiszaújváros 4-0 (3-0) 

I. 60' Herceg P., Erős T., Herczku A., Valkay R., Lőrincz P. (Tóth S.), Garda D., Varga B., Berdó P., Nadimov N., Torkos M., Gottfried D. II. 60' Herceg P. (György K., Hornyák Z.), Erős T., Herczku A. (Mező), Lehóczki B, Tóth S. (Bauer J.), Berdó P. (Tóth B), Bussy D., Géringer L., Vitelki B., Torkos M. (Nadimov N.), Molnár R. Hiányzók: Nagy D., Kundrák A., Varjas L. Tekintettel a felkészülés kezdeti szakaszára a mérkőzést négyszer 30 perces etapokra bontották. A kezdőben 6 potenciális játékos kapott helyet, ami az összeszokottságon meg is látszott. Fizikálisan a Putnok előrébb tart, és a párharcokban is határozottabbak voltak a vendéglátók. Az FC Tiszaújváros honlapja szerint a második negyedben egy véleményes büntetőből szerezte meg a vezetést a Putnok, de azt megelőzően is picivel többet veszélyeztettek a hazaiak, de az újvárosi oldalon is voltak tetszetős támadások. Sőt, egy hiba után egy 100%-os gólhelyzet is kimaradt. Döntetlen helyett egy védelmi hiba újabb kapott gólt eredményezett, pedig a mérkőzés ezen szakaszát kézben tartották a tiszaújvárosiak. 

Az első 60 perc végén egy újabb kapott góllal már 3-0 volt az eredmény. A mérkőzés második fele nagyon rosszul, újabb kapott góllal folytatódott. Az utolsó negyedben előbb a Putnok engedte át a kezdeményezést, majd a vendégek, de az eredmény már nem változott. Összességében a terhelés volt a lényeg az első meccsen, illetve a próbajátékosok tesztelése. A bajnokság kezdetéig hátralévő 4 hétben sokat kell még dolgozni, akaratban, keménységben fejlődni, és érkezők is lesznek még. Szombaton egy másik csoporttárs, a DVTK II lesz az ellenfél Diósgyőrben. 

0
Váltóbronz Krakkóból
Versennyel emlékeztek a Tisza szerelmesére

Kapcsolódó hozzászólások