A legjobbak között Lehmann a hetedik

TRIATLON. A Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő Lehmann Csongor eddigi legjobb világbajnoki széria versenysorozat (WTCS) helyezését elérve a 7. helyet harcolta ki az olaszországi Cagliariban megrendezett futamon. A két héttel ezelőtti yokohamai WTCS verseny rajtlistája is rendkívül tekintélyesnek számított, Cagliariban azonban még ettől is nagyobb mezőny gyűlt össze.
- Az 1500 méteres úszás kaotikus volt kicsit, de a végére kialakult, így Csongor az első bollyal tudta elkezdeni a 40 km-es, 10 körös, kanyarokkal és visszafordítókkal alaposan megtűzdelt kerékpározást - tudtuk meg a verseny helyszínén tartózkodó Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. 
- A bringázás tempójára jellemző, hogy az olimpiai bajnok norvég Blummenfelt az esetek döntő többségében 2 perces hátrányból is fel szokott zárkózni az első bolyra, ezúttal azonban nem járt sikerrel. 
A sportolók dolgát az őrült tempó mellett tovább nehezítette, hogy a kerékpáros- és a futópálya fele a tengerparton vezetett, ahol a szél és a meleg sem tett jót nekik. A 10 km során a tokiói ötkarikás játékok egyéni ezüstérmese, a mix-váltóval olimpiai bajnok brit Alex Yee és az olimpiai bronzérmes új-zélandi Hyden Wilde nagyon durva tempót diktált, 40 mp-et adtak még a harmadik helyezett, tavalyi Európa-bajnok francia Leo Bergere-nek is. 
Yee végül megvédte tavalyi, Cagliariban megszerzett elsőségét. Csongor ezúttal is szépen teljesített a záró számban, a hetedik helyet harcolta ki. Ennek értékét tovább növeli, hogy az olimpiai és világbajnok norvég Kristian Blummenfelt a 15., a mindhárom színű olimpiai éremmel rendelkező brit Jonathan Brownlie a 34., az olimpia bronzérmes dél-afrikai Henri Schoeman pedig a 30. helyet szerezte meg. Mi továbbra is szépen megyünk előre, a dobogó közelébe. Lehmann Csongor tavaly a 9. helyen végzett Cagliariban, ezúttal is azzal a céllal utazott Olaszországba, hogy az olimpiai távon bekerüljön a top 10-be. - Igazán boldog vagyok, hiszen a mostani 7. hely eddigi legjobb WTCS-eredményem, mellyel feljöttem az összetett rangsor 8. helyére - fogalmazott célba érkezését követően Lehmann Csongor. 

SZIS
0
Kovács Gyula Európa-kupát nyert
Szünetel a melegvíz-szolgáltatás

Kapcsolódó hozzászólások