Töretlenül veretlenül

KOSÁRLABDA. Hatodik győzelmét is megszerezte a Phoenix. A hazai pályán megvívott mérkőzésen a Vásárhely csapatával szemben aratott nagyarányú sikert, szép játékkal őrizte meg veretlenségét.
Phoenix KK - Vásárhelyi Kosársuli 97-40 (21-4, 33-20, 23-6, 20-10) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (11/6), Lakatos Máté (5/3), Gáspár Balázs (19), Molnár Bence (3/3), Kovács Zoltán (11). Csere: Czimer László Adrián (3), Bán Tibor (16/12), Lakatos Péter (3/3), Kiss Kolos (8/3), Okoh Victor Kelechi (8), Kocsis Zalán (10). Vezetőedző: Lekli József. Már az első negyedben komoly erőfölényt mutatott a Phoenix. A remek védekezés sokáig két ponton tartotta az ellenfelet, miközben a Gáspár-Kovács- Bán trió vezérletével fokról fokra nőtt az előny. A csapat magabiztossága csak a második etapban ingott meg. Az első öt percben a Vásárhely ragadta magához a kezdeményezést, és gyors iramú felzárkózásba kezdett. Lekli edző 31-20-nál időt kért, rendezte a sorokat, a Phoenix pedig visszaszerezte korábbi lendületét. 

A második félidőt harmincpontos előnnyel kezdte a Phoenix, azonban a fiúk nem kényelmesedtek el, ugyanolyan energikusan és koncentráltan játszottak, mint korábban. A negyedik szakaszban valamivel pontatlanabbá vált a hazai együttes, de a rivális is fáradt. Ezúttal Csák szerezte a legtöbb találatot a tiszaújvárosi oldalon, ám többen is hozzájárultak az újabb húsz hazai ponthoz. Végeredményként igen impozáns győzelmet aratott a Phoenix. Nagyon hasznos volt a dupla-duplához közelítő Gáspár Balázs játéka, aki a mezőny legjobb teljesítményével zárta a meccset (19 pont, 9 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault, 2 blokk). Szépen termelte a hármasokat Bán Tibor (16/12 pont, 2 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault), nagyot küzdött Kocsis Zalán (10 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault). Tíz pont fölött végzett Csák Bence (11/6 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 6 assziszt, 1 kiharcolt fault) és Kovács Zoltán is (11 pont, 2 lepattanó, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault). 

Elismerés illeti a többi játékost is, hiszen mindenki sokat tett a győzelemért. Lekli József: Gratulálok a csapatomnak, mert ismét megcsináltuk azt, amit kellett, betartottuk a szabályokat, jó energiával játszottunk, jó volt a védekezés, jó volt a támadás. Megyünk tovább, de istenigazából a szintmérő most következik számunkra, novemberben, mert a közvetlen riválisainkhoz utazunk idegenbe, illetve a Százhalombattát fogadjuk itthon. 

Ez a hónap tehát vízválasztó lesz, megtudjuk, hogy hol is állunk valójában. Pavlovic Vuk: Gratulálok a Tiszaújvárosnak, listavezetőhöz méltóan játszottak ma. A második negyedben volt egy kis villanásunk, amikor jó tempóban tudtunk játszani, jól védekeztünk, illetve támadásban is jó megoldásokat találtunk. A maradék, több mint három negyedben abszolút a Tiszaújváros akarata érvényesült. 

A nagyon jó védekezésből rengeteg alkalommal leindítottak minket, nagyon sok eladott labdánk volt, jó dobószázalékot is produkáltak. Nekünk ez nem jött össze, teljesen megérdemelten nyertek ma. A továbbra is veretlen tiszaújvárosiak a bajnokságban legközelebb Székesfehérvárra látogatnak, ahol a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia vendégeként lépnek pályára. A mérkőzés november 5-én, 19 órától kezdődik az MKOSZ Edzőközpontban. A következő hazai bajnoki pedig, ahogy Lekli József edző is említette, a Százhalombattai KSE ellen lesz, november 10-én 18 órától. 

0
Nem voltak súlytalanok
Kilenc évtized

Kapcsolódó hozzászólások