Szalagavató a Brassaiban

Megtartották a hétvégén a SzSzC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola szalagavatóját. Négy technikumi osztálynak tűztek szalagot a Derkovits Művelődési Központ színháztermében. 

- Ezeknek a fiataloknak a mai este egy új korszak kezdete, számukra mérföldkő - mondta Pázmándi Henriett, az iskola igazgatója köszöntőbeszédében. 

- Egy új időszak veszi kezdetét, a diákoknak hosszú távú terveket kell szőniük, ki kell jelölni az életcélt, azt az utat, amin haladni szeretnének és választaniuk kell egy hivatást, ami örömet okoz majd a felnőtt életükben. Szalagot kapnak, műsort készítenek, táncolnak, énekelnek. Egy este, ami csak a végzősökről szól. A hónapok óta tartó készülődés igazi osztályközösségekké kovácsolta a csapatokat. 

- Nagyon jó osztályom van, nagyon összetartóak vagyunk - mondta Erős Dávid, az informatikai- elektronikai osztály tanulója. 

- Sajnálom, hogy ilyen gyorsan eltelt ez a négy év, mert az az igazság, hogy mostanra alakultak ki az igazi barátságok, az egész osztály most csiszolódott össze és ebben sokat segítettek a szalagavatós próbák is. Bár a tizenkettedikesek középiskolai élete nem indult zökkenőmenetesen, mára már csak emlék maradt a kezdeti nehézség. 

- Nekünk egy nagyon érdekes időszak kezdődött el négy évvel ezelőtt - nyilatkozta lapunknak Fenyves Gabriella, a pénzügyi-számviteli osztály osztályfőnöke. 

- A covidos időszakban eltelt úgy egy fél év, hogy nem is találkoztunk, viszont nagy szerencsénk volt, mert ez egy olyan osztály, ahol mindenki hamar megtalálta a saját hangját és egy összeszokott társasággá forrtak össze. A búcsú egyébként most még nem igazi, mert bár feltűzöm nekik a szalagot, és úgy beszélünk róluk, mint végzősök, de mivel ötéves képzésben vesznek részt, jövőre még maradnak egy technikumi évet és majd csak utána veszünk igazi búcsút. 

ema

0
Országos versenyen a hunyadisok
Mazsorett ezüstvasárnap

Kapcsolódó hozzászólások