Röplabdás sikerszéria

DIÁKSPORT. Az elmúlt hetekben egymás után érkeztek a hírek, hogy a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Kollégium röplabdacsapatai kiemelkedő eredményeket értek el. A diákolimpia ötödik korosztályos tiszaújvárosi lányok a vármegyei döntőig meneteltek, ahol felállhattak a dobogó harmadik fokára.

- Jól felkészülve érkeztünk Miskolcra a Jezsuita Gimnáziumba, ahol a döntőt rendezték - mondta Magyar Lara, a D5-ös csapat csapatkapitánya. 

- Három csapattal kellett játszanunk, az Avasi, a Jezsuita és a Herman gimnázium volt az ellenfelünk. Az első mérkőzést a Herman ellen játszottuk, sajnos egy hajszállal lemaradtunk. A második meccs a Jezsuita ellen volt, bár nehézkesen de sikerült behúznunk, majd az Avasi ellen léptünk a pályára, sajnos alulmaradtunk. Azt gondolom ez a harmadik hely egy reális eredmény. A D5-ös korosztályos fiúk is vármegyei döntőn jártak. A végére az ő nyakukban az aranyérem csillogott. 

- Az Avasi Gimnázium tornacsarnokában rendezték meg idén az ötödik korosztályos röplabda döntőt - emlékszik vissza Berta Gábor csapatkapitány. 

- Ellenfeleink a Berzeviczy, az Avasi, illetve a kazincbarcikai Szalézi gimnázium voltak. Folyamatosan figyeltük egymás játékát, hogyan játszanak, milyen stratégiákat használnak. Izgalmas volt, mert a végeredmény függött a már lejátszott meccsektől is, illetve a még le nem játszott meccsektől. Nekünk az összes mérkőzést sikerült megnyernünk. A D4-es gimis fiúk, az U15-ös korosztály egészen az országos döntőig jutottak, ahol az előkelő hatodik helyen végeztek.

- Az országos elődöntőben megvertük a Debrecent és az egrieket, így jutottunk ki az országos döntőre, amit Békéscsabán rendeztek meg - meséli Ispán Gergely János, a csapatkapitány. 

- A három napos eseményen összesen öt mérkőzést játszottunk, ebből egyet sikerült megnyernünk, a Nyíregyháza II ellen. Minden meccsünk nagyon szoros volt, és sérülések is nehezítették a dolgunkat. Sajnálom, mert szerintem kevesen múlt, hogy jobb helyezést érjünk el. 

- Idén mindenképpen a legnagyobb sikerünk, hogy a D4-es fiúcsapat bejutott az A kategóriás nyolcas döntőbe, ahol a legnagyobbak ellen játszottak - értékelte az eseményeket Olasz Gyula edző. 

- Szerintem az országos hatodik helyezés egy nagyon szép eredmény. Ha az elején valaki azt mondja nekem, hogy az országos döntőben hatodik lesz a csapat, akkor én elfogadtam volna. Viszont a döntőben mutatott játék alapján, meg ahogy láttam a fiúk küzdeni akarását, úgy éreztem, de szerintem mondhatom többes számban, úgy éreztük, hogy előrébb is végezhettünk volna. A csapat nagyszerűségét az is mutatja, hogy ezeken a meccseken a szövetség edzők figyelik a röplabdásokat és két játékosunkat, Ispán Gergőt és Komló Márkot is behívták a korosztályos, U16-os válogatott nyári edzőtáborába. 

ema

0
Tiszaújvárosiak a dobogón
Lokálpatrióta diadal

Kapcsolódó hozzászólások