Régiós válogató Tiszaújvárosban

LABDARÚGÁS. Kelet-Magyarország U13-as korosztályának legügyesebb fiatal focistái jöttek Tiszaújvárosba két hete. Itt tartották az U14-es régiós kiválasztó tornát, amiben egy városi tehetséges futballista is részt vehetett. Bolgár Ádám fiatal kora ellenére már hét éve a foci szerelmese. 

- Apukám is focizott, ezért kezdtem el annak idején - meséli Ádám. 

- Nagyon szeretek a pályán lenni, szeretem a csapatot. Én a pálya bal szélen játszok és az a feladatom, hogy beadjam a labdákat a játékosoknak, hogy ők gólt tudjanak szerezni. A Magyar Labdarúgó Szövetség ebben az időszakban térképezi fel az U13-as korú gyerekeket. Ennek a válogatónak az egyik fordulóját rendezték Tiszaújvárosban. Kelet-Magyarország négy régiójának legjobb utánpótlás focistái mérkőztek meg egymással kétszer húszperces meccseken. Azokat, akik a tornákon jól teljesítenek, nyilvántartásba veszik és a későbbiekben innen kaphatnak meghívást a válogatott keretbe. 

- Biztos, hogy nagy lökést kapnak azok a gyerekek, akik egy ilyen tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtanak - nyilatkozta lapunknak Szatmári Csaba, a balmazújvárosi egyesület szakmai vezetője. 

- Ha egy tehetségközpontnak vagy akár egy akadémiának felkeltik a figyelmét, az biztos, hogy nagy lendületet adhat a gyerekeknek. A tiszaújvárosi klubban nyolc korosztályban edzenek az utánpótláscsapatok. Ezek mellett női, senior és ovi foci is működik. 

- A tiszaújvárosi egyesületben az U13- as korosztály egy nagyon jó, ügyes korosztály, és azt gondolom, hogy a jövőben sokan fogják még innen bontogatni a szárnyaikat - mondta Szalánczi Tamás, a TFC Tiszaújváros utánpótlás szakmai vezetője. 

- Azt tudomásul kell vennünk, hogy mi egy nevelőegyesület vagyunk, ami azt jelenti, hogy innen a legjobb gyerekeket elviszik magasabb szintű klubokhoz. Tiszaújvárosban nevelkedett focisták vannak már például Diósgyőrben, Debrecenben, a Puskás Akadémián vagy akár a Fradinál is. Én azt mondom, hogy az ügyes gyerekeket vigyék is el, mert nagyban meghatározza a fejlődésüket. A mi feladatunk pedig az, hogy képezzük és nevelgessük őket, hogy minél magasabb szintre jussanak el. 

ema 

0
Giadáéknak elúszott az olimpia
Győzelem az Európa Kupán

Kapcsolódó hozzászólások