Nem bírtak egymással a felek

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 26. fordulójában az Újpest II otthonában lépett pályára a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A mérkőzésen a kék-sárgáknak nem sikerült értékesíteniük helyzeteiket, így meg kellett elégedniük a döntetlennel. A Hatvan legyőzését követően az Újpest tartalékcsapata ellen igazi rangadó várt az újvárosiakra. Vendégsiker esetén ugyanis a lila-fehérek elé kerülhetett volna Vitelki Zoltán együttese. A találkozó elején többet birtokolta a labdát és kapura is veszélyesebb volt a vendéggárda, ám a helyzetek kimaradtak. Először Farkas M. indította Bökönyit, de a tiszaújvárosi labdarúgó belebonyolódott a cselekbe és lövésig sem jutott. A 25. percben Farkas középre adását követően Cseh lőhetett jó 10 méterről, de nem találta el a kaput. 

Érzékeny veszteség érte ekkor a vendégeket ugyanis a csapatkapitányt, Lőrincz Patrikot bokasérülés miatt le kellett cserélni, Tóth S. lépett helyette pályára. A lila-fehérek előtt is adódott egy ziccer, de még Hrabinának sem kellett közbeavatkoznia, mert a labda nem talált kaput. A félidő derekán Vitelki 20 méterről elvégzett szabadrúgását követően sem forgott veszélyben a hazaiak kapuja, célt tévesztett a lövés. A 35. percben Farkas kísérletét fogta Genzler. A második játékrészre a hazai edző Árkit és Kruppait, a vendégtréner Bussyt küldte csatasorba. Mindkét csapat igyekezett megszerezni a hőn áhított gólt, de egyik oldalon sem jött mindez össze. Az utolsó negyedórában is változtattak az edzők, de ez sem segített. Úgy tűnt, ha fél napig játszanak, akkor sem sikerül egyik oldalon sem a gólszerzés. A győzelemért többet tett a Tiszaújváros, de végül meg kellett elégednie a döntetlennel. Az újvárosi együttes így 40 ponttal a 8. helyen áll, és várja a május 5-én, vasárnap 17 órakor kezdődő REAC elleni hazai mérkőzését. 

Újpest II - Tiszaújváros 0-0 Budapest, 150 néző. V.: Kovács G. 

Újpest II: Genzler - Kovács D., Horváth B., Horváth D., Szűcs, Varga Gy., Kollarik (Futsek, 88.), Simon B. (Sarkadi, 76.), Dékei, Mari (Kruppai, 46.), Onovo (Árki, 46.). Edző: Mundi Viktor. Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Farkas M., Ivánka, Papp F., Lőrincz (Tóth S., 25.), Bökönyi, Varjas L., Géringer L., Bidzilya (Bussy, 46.), Cseh (Kollár, 76.), Vitelki B. (Skripek, 76.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Mundi Viktor: Egyenlő erők küzdelme volt. Hiába látszott úgy kívülről, hogy többet dominált a Tiszaújváros, ez tudatos volt a részünkről. Nem volt egy látványos játék. Vitelki Zoltán: Most megint el kellene kezdenem, hogy domináltunk, helyzeteink voltak, jól játszottunk, de gólt nem tudtunk rúgni. Egy jó, fiatal és dinamikus ellenféllel szemben nyugodtan mondhatnánk, hogy örülünk az egy pontnak, de a meccs összképét nézve nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel. 

0
A lányok, a lányok...
Egy oda

Kapcsolódó hozzászólások