Egy oda

KOSÁRLABDA. Lejátszotta első mérkőzését a Phoenix KK az NB I/B Zöld csoportjának döntőjében, ahol hősies küzdelemben - erős játékvezetői ellenszélben - alulmaradt a házigazda Dávid Kornél KA-val szemben. 

Dávid Kornél KA - Phoenix KK 77 -70 (19-17, 21-12, 21-14, 16-27) 

Phoenix KK: Csák 21/12, Lakatos 8/3, Molnár 4, Kocsis 15/6, Kelechi 6. Csere: Kovács 2, Vaskó 3, Gáspár 3/3, Kiss 8/6, Orliczki. 

Maár Benedek: Az első három negyedben nagyjából az történt a pályán, amit mi akartunk. Harcos, fizikális, igazi döntő mérkőzés volt. Védekezésben megvolt a kellő agresszivitás, támadásban pedig, bár nem dobtunk olyan jól, de nem játszottunk rosszul. A negyedik negyed elején kicsit megálltunk. Támadásban statikusak voltunk és védekezésben is egy kicsit lelassultunk. Ezt ki is használta a Tiszaújváros és visszajött a mérkőzésbe, de szerencsére a végén mi tudtunk nyerni. 

Lekli József: Nagyon színvonalas meccset játszottunk, teljesen jól mentek egymás mellett a csapatok. Nem értettem, hogy a második negyedben miért változott meg a játékvezetői felfogás, úgy gondolom, hogy a DKKA javára. Hiába támadtuk a gyűrűt, nem kaptuk meg a faultokat és nem tudtunk büntetőt kiharcolni. A harmadik és a negyedik negyedben is tudtuk játszani a játékainkat. Úgy gondolom, hogy egy ilyen döntőn ez befolyásoló tényező, de nem ezen múlt a mérkőzés. Az első és a harmadik negyed pedig teljesen korrekt volt játékvezetői szempontból. Megvoltak a helyzeteink a végén, ha bedobjuk, akkor még szorosabb, akár egylabdás is lehetett volna a mérkőzés. Bár kimaradtak a dobásaink, büszke vagyok a fiúkra, mert támadásban és védekezésben is meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Most talán a mélyebb pad döntött. Gratulálunk a Dávid Kornél Akadémiának és várjuk őket szombaton; megpróbálunk hazai pályán nyerni.

0
Nem bírtak egymással a felek
Juhász Péter az élre ugrott

Kapcsolódó hozzászólások