Nánási Balázs emlékverseny

FEKVENYOMÁS. Idén is szervezett regionális fekvenyomó és felhúzó versenyt a Tifit SC a sportcentrum súlyemelő csarnokában. A versenynek sok évtizedes hagyománya van már Tiszaújvárosban, évről évre nagy tömegeket vonz és mozgat meg. A mintegy 60 résztvevőből 5 versenyző indult helyi színekben és mindannyian szép eredménnyel zártak. A Tifit idén is két kategóriát hirdetett, a versenyzőit és a tehetségkutatót. Ez utóbbi egyre népszerűbb, minden évben sok fiatal próbálja ki magát ebben a sportban. Köztük Krajnyák Kevin, aki a Tifit SC színeiben indult és 90 kilogrammos nyomásával kategóriájában sikerült az első helyet besöpörnie. 

- Két éve kezdtem el ezt a sportot - mondta Kevin, - mivel egész életemben túlsúlyos gyerek voltam, szerettem volna ezen változtatni. Úgy érzem, sikerült is. Sokat készültem erre a versenyre, heti négyszer edzek és figyelek az életmódomra is. Nagyon megszerettem, a célom most az, hogy a 100 kilogrammot is ki tudjam nyomni. Na meg persze az izmosodás. Fekvenyomó világbajnok, többszörös magyar bajnok erőemelésben és súlyemelésben, de testépítésben is szerzett arany jelvényeket. Nánási Nikoletta sok-sok évnyi versenyzése alatt jó pár eredményt bezsebelt. Szombaton ismét súlyokat ragadott, bár most nem voltak céljai és nem számítottak a kilók sem. Édesapja emlékére indult, ahogy minden évben. 

- Versenyszervező és versenyző is vagyok, hiszen ez apu emlékversenye, úgyhogy minden tavasszal indulok, hogy emlékezzek rá és ő is rám - mondta Niki.

- Nem sokat készültem, annyit teljesítek, amennyit bírok, hiszen ma már nem csak az edzésről szól az életem. Régen csak edzettem, aludtam, ettem, pihentem, ez volt a célom. Ma már itt vannak a gyerekeim, az egyik iskolás, a másik óvodás, sokat foglalkozok velük, így délután nem tudok lejönni a terembe, csak amikor délelőtt edzősködök, akkor szoktam mozogni is. 

- Nem tudom megmondani, hány évtizede csináljuk már ezt a versenyt, de nagyon régóta - kezdte Nánási Ibolya, a Tifit SC elnöke. 

- A férjemmel kezdtük annak idején, ez hagyományként most már Nánási Balázs emlékversenyként él tovább. Regionális versenyként hirdetjük, de rengeteg helyről érkeznek fiatalok, Egerből, Gyöngyösről, Salgótarjánból, Zalaegerszegről is jöttek idén. Versenyzői és tehetségkutató kategóriákat hirdettünk, ez utóbbi tulajdonképpen az utánpótlás keresését célozza. Évről évre sok új tehetség bukkan itt fel, aminek nagyon örülünk. Innen senki nem megy haza üres kézzel, vannak serlegek, érmek, oklevelek, és persze egy szép emléket is hazavisz mindenki. Már most tervezem az őszi versenyt, lesz fekvenyomó verseny és PI-teszt, de nem marad el az őszi Nánási Balázs Testépítő- és Fitnesz Tisza-Kupa sem. 

venna 

0
Édes élet, több problémával
Címvédő Eötvös-lányok

Kapcsolódó hozzászólások