Kvótákat hozott az ötödik hely

KAJAK-KENU. Két arany-, öt ezüstés három bronzéremmel, valamint 15 olimpiai kvótával zárta a duisburgi kajak- kenu világbajnokságot a magyar küldöttség. Utóbbiból a Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE) és Nagy Bianka (Szeged) páros is kivette a részét azzal, hogy a kenu kettesek 500 méteres távján ötödikként ért célba, s ezzel két kvótát szerzett. A Bragato Giada, Nagy Bianka alkotta kenu páros középfutamában a spanyol hajó mögött a második helyen végzett.
A vb-bronzérmes duó számára ez volt talán az év egyik, ha nem a legjobb pályája, ráadásul a végén még ki is engedtek kicsit. 

- Szerettünk volna egy olyan pályát menni, ami után elégedetten, jóleső érzéssel szállunk ki a hajóból. Szerintem ez sikerült. A rajtunk elég jól sikerült, aztán a végén szinte megálltunk, hogy visszacsússzunk a harmadik helyre, hogy jobb pályát kapjunk a döntőben, de az ukránok is ezt szerették volna - értékelt Bragato Giada. 

- Maradt még ebben a pályában, a végében mindenképpen, de a közepében is. Idén nem jöttek nekünk össze a döntők, reméljük, most máshogy lesz - tette hozzá Nagy Bianka. Most sem jött össze igazán, mert igaz, hogy Giada és Bianka meghozta a női kenusok első két olimpiai kvótáját, de a remélt dobogós helyezés elmaradt. A lányok mindössze hét tizedmásodperccel maradtak el a dobogó legalsó fokától, ráadásul a berúgásnál a németek is eléjük tudtak kerülni, így az ötödik helyen zártak a döntőben. 

- Vegyes volt ez a döntő és az érzéseink is vegyesek. A rajtot jól megcsináltuk, a végét annyira nem. Eddig a rajt volt a gyengénk, most éppen fordítva. De a lényeg, hogy megszereztük a kvótát - nyilatkozta Bragato Giada. 

- Idén nem megyünk jól. Most egy kicsit el is ment a kedvem az egésztől, össze kell szednem magam, mert a 2024-es egy nagyon fontos év lesz. Fizikálisan és fejben is újra kell építeni az egészet - egészítette ki Nagy Bianka. Karnyújtásnyira volt a dobogó a Bragato Giada, Csorba Zsófia, Opavszky Réka, Nagy Bianka négyes alkotta hajónak is, hiszen a táv felénél még a harmadik helyen haladtak. Az utolsó száz méteren viszont nem sikerült ritmust váltani, ezáltal a kanadai egységtől mindössze egy tizeddel elmaradva a negyedik helyen értek célba. Nagy Bianka nyilatkozataiból kitűnik, hogy nincs minden rendben a páros körül. De nem csak itt vannak problémák, Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint az összes női csapathajós teljesítménnyel foglalkozni kell, mert most az egész női szakág kevesebbet teljesített annál, mint ami benne van.

- Ezt ki kell elemezni, meg kell találni a megoldásokat. A fejemben már meg is van, hogy mit kell csinálni. Ez az ősz és a tavasz zenéje lesz - mondta a kapitány, hozzátéve, hogy az olimpiai éremszerzéshez mindenképpen fejlődni kell mind női kajakban, mind női kenuban.

0
Korzózott az Agyagbanda
Négyből kettő-kettő

Kapcsolódó hozzászólások