Hunyadisok táboroztak Zánkán

Ki ne hallott volna a Balaton északi partján fekvő kis településről, Zánkáról. Na, nem híres borai, vagy történelmi jelentősége tette legtöbbünk számára ismertté, hanem a hivatalosan 1975-ben megnyitott úttörőtábora. Azóta már más szelek fújnak a tábortüzek körül, és a „mintamókusok" is eltűntek a fákról, de egyvalami örökre odaköltözött a Cserkúti patak völgyébe. Egy érzés, amit a gyerekek mindig nagy izgalommal várnak. A közös táborozás élménye. Iskolánk - mondhatni stílusosan - úttörőként első alkalommal pályázott sikeresen a Zánkai Erzsébet-táborban való részvételre, és augusztus első felében 26 gyermek és felnőtt kísérőik öt napot tölthettek ezen a csodás helyen. 

A bátor kisebbek közül többeknek ez volt az első igazi önálló, huzamosabb idejű távollét családjuktól. A nyüzsgő tábori élet, a szenzációs, oly sokszor kimerítő programok és a jó társaság azonban hamar feledtette a szülők hiányát. Különvonattal indultunk a miskolci vasútállomásról, és maga az utazás is felért már egy kellemes élménnyel. A minden szinten kitűnően szervezett, óramű pontossággal zajló tábori élet feszességéből - a reggeli ébresztők, reggeli torna és áhítat kivételével - a gyerekek szinte semmit nem érzékeltek, mivel a tábor hivatalos segítői, a „tesók" professzionális módon terelgettek bennünket, hogy minden zökkenőmentesen működjön. A felújított, modern és kényelmes táborban a napi ötszöri étkezés mellett színesebbnél színesebb programok várták a gyerekeket. A középkori forgatag gólyalábasokkal, vagy akár a kisvonatozás feledhetetlen élményeket nyújtottak. 

Volt még hősök napja, terápiás kutyák bemutatója, sárkányhajózás, vízibiciklizés, hatalmas trambulinok, exathlon pálya, sportversenyek, vizes vetélkedők, ki mit tud, vicces fizikai bemutató, koncertek, tábori közösséget építő ceremóniák, hajókirándulás sétahajón és katamaránon, virtuális játékok, lézerharc, csillagvizsgáló látogatás, cirkuszi előadás, virtuális tábortűz karaoke- val és még sorolhatnánk a választható programok sokaságát. Természetesen a nem túl nyárias idő és a Balaton enyhe lehűlésének ellenére a strandolás sem maradhatott ki. Az itt töltött néhány nap élményeivel boldogan tértek haza a gyerekek, és újabb kis szívekbe költözött be örökre ennek a varázslatos helynek az emléke. Köszönjük Németh Erika tanítónak, Járásiné Majorszki Mariannak és Járási Istvánnak, hogy megpályázták a lehetőséget, és oly nagy szeretettel vigyáztak a gyerekekre, mellyel felejthetetlen élményeket szereztek számukra. 

Markovicsné Szabó Enikő intézményvezető 

0
Egyelőre még csak bontanak
Ülésezik az önkormányzat

Kapcsolódó hozzászólások