Hangolódásra hangoló

A hagyományokat követve ünnepelhetjük Tiszaújvárosban a karácsonyt, az év végét. A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló műsorok mellett szeretetvendégség, adventi vásár és persze korcsolyapálya is várja majd a város apraja-nagyját. A jövő héten várhatóan megérkezik a Városháztérre a város karácsonyfája, jelezve, hogy visszavonhatatlanul közeledik az év vége. A másik „jelzés" december 1-jén lesz, ekkortól helyezik üzembe a tavaly debütált korcsolyapályát, melyet 2024. január 31-ig ingyenesen lehet használni. Korcsolyabérlésre is lesz lehetőség, ugyancsak ingyenesen. 

Az Adventi hangolódás rendezvénysorozat december 3-án kezdődik és december 22-én zárul a Városháztéren. December 3-án (vasárnap) az ünnepélyes megnyitó után a Derkovits Mazsorett Csoport bemutatóját és Dánielfy Gergő karácsonyi műsorát tekinthetik meg a városlakók, akik egy szeretetvendégség részesei is lehetnek. A Mikulás december 6-án (szerda) 18 órakor érkezik a térre, előtte a Kiflihajó szórakoztatja a gyerekeket és a felnőtteket. December 10-én (vasárnap) délután 4 órakor az egyházak köszöntője, és a 2. adventi gyertya meggyújtását követően Éliás Gyula jr. karácsonyi műsorát láthatjuk, hallhatjuk. December 17-én (vasárnap) a Derkovits Fúvoszenekar ad műsort, majd Szulák Andrea lép színpadra. December 22-én (péntek) a rendezvénysorozat zárása, a 4. adventi gyertya meggyújtása után a Tiszaújvárosi Gimnasztráda lép fel, végül Takács Nikolas karácsonyi műsora zárja ténylegesen a programsorozatot. Az Adventi hangolódás időszakában lesznek a hagyományos év végi rendezvények is a Sportcentrumban. 

December 14-én a gazdasági társaságok és a szépkorúak, december 15- én a köztisztviselők és közalkalmazottak, december 16-án a sportolók, sportbarátok ünnepelnek. A szervezés már javában zajlik, megtörtént a fellépők szerződtetése is. A műsorok jelentős részét helyi és környékbeli amatőr és profi előadók, illetve művészeti csoportok szolgáltatják. 

f.l.

0
Születésnapoztunk!
Nyílt nap a Krónikában

Kapcsolódó hozzászólások