Győzelem a hajrában szerzett góllal

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 13. fordulójában a Kisvárda II csapatát fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A találkozót a végjátékban szerzett tizenegyes góllal nyerték a házigazdák.
Tiszaújváros - Kisvárda II 2-1 (1-0) Tiszaújváros, 100 néző. V.: Németh G

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Farkas M., Bussy (Vitelki, 69.), Papp F., Ivánka, Valkay (Vajda, 56.), Varjas, Tóth S., Tóth B., Oláh B. (Kollár, 76.), Nagy D. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Kisvárda Master Good II: Ponomarenko B. - Kozachuk, Rubus, Ostrovka (Bíró R., 46.), Bliznjuk (Pongó-Dankai, 46.), Ponomarenko N. (Zizic, 90.), Szirota (Benko, 72.), Sikorszki, Simon M., Ésik Á. (Kanchij, 83.), Honchar. Edző: Gerliczki Máté. Az előző fordulóban a REAC vendégeként aratott 5-1-es siker meghozta az újvárosiak kedvét. 

A Kisvárda fiókcsapata azonban előzetesen kemény ellenfélnek számított, hiszen jó formában és remek pozícióban, a 3. helyen várta a fordulót. A mérkőzés első félidejében kevés volt az igazán veszélyes momentum. A csapatok jobbára azzal voltak elfoglalva, hogy megtartsák a labdát. Egy-egy kapura lövés itt is, ott is, de semmi több, unalmasan teltek-múltak a percek. A 37. percben azonban megtört a jég, megszületett a meccs első gólja. Bussy passzolt Tóth B.-hez, aki éles szögből kapura ívelt, a vendég kapus elnézte, a labda pedig a hálóban kötött ki, 1-0. A hátralévő időszakban újabb gól már nem esett, így a hazaiak térhettek elégedettebben pihenőre. A második játékrész elején vehemensebben kezdett a vendégcsapat. 

Előbb az 51. percben Pongó-Dankai 12 méteres lövését védte a hazai kapus bravúrral, majd az 56. percben Simon tört be a 16-oson belülre, Tóth S. teljesen fölöslegesen szabálytalankodott vele, amiért a játékvezető 11-est ítélt. Az 57. percben Honchar lőtte a büntetőt a jó irányba vetődő Herceg mellett a bal sarokba, 1-1. A gól után úgy tűnt, egyik csapat sem tud a másik fölé kerekedni, hiszen nem jött össze a gólszerzés. A 84. percben Tóth S. tört be a büntetőterületen belülre, Sikorszki felvágta, amiért a bíró 11-est adott. A büntetőt Nagy D. végezte el, és ballal laposan a kapus keze alatt rúgta a hálóba a labdát, 2-1. A hajrában még nagyot küzdött a várdai csapat az egyenlítésért, de ez nem jött össze, így a tiszaújvárosi gárda egy hosszú veretlenségi szériának vetett véget. Vitelki Zoltán együttese 20 pontjával immár az 5. helyen áll. A sárga- kékek legközelebb november 5-én, vasárnap 11 órától a DEAC ellen idegenben lépnek pályára. Vitelki Zoltán: Kicsit tompán kezdtünk, de az eredmény volt a legfontosabb, hogy hazai pályán végre győzzünk. 

Hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést. Végig hittem és éreztem, hogy meglesz a győzelem. A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset nem tudjuk megnyerni. Gerliczki Máté: Nagyon régen nem szenvedtünk vereséget és ma is legalább döntetlenre készültünk. Kétarcú volt a mostani mérkőzés, az első félidőben inkább a hazaiak, a másodikban mi voltunk a jobbak. A döntetlen igazságosabb lett volna.

0
A MI is köszönti a Krónikát
Nem voltak súlytalanok

Kapcsolódó hozzászólások