Forgalmivizsga-start

Kedden délelőtt vizsgázhattak az első tanulóvezetők Tiszaújvárosban. A helyi autósiskolák diákjai közül most már bárki kérheti, hogy itt tehessen forgalmi vizsgát. A hír alig néhány hetes, de már sokan úgy döntöttek, hogy Miskolc helyett a tiszaújvárosi vezetést és vizsgát választják. Martinnal és Zolival a buszpályaudvar melletti P+R parkolóban találkozom. A Kőrössy Autósiskola tanulóvezetői, ők vizsgázhatnak először Tiszaújvárosban. Odébb másik három fiatal várakozik igazgatottan, az Önindító Autósiskola diákjai is a vizsgabiztosra várnak. - Eleinte Miskolcon kezdtem el vezetni oktatómmal, Brigivel, ott viszonylag sokat vezettem, 25-30 óra körül, kényelmi okokból viszont úgy alakult, hogy Tiszaújvárosban kellett folytatnom, mert érettségire készültem és így kényelmesebb volt számomra, hogy itt vezessek - mondja Magasi Zoltán. - Nagyon tetszik az, hogy jól vannak kialakítva az útvonalak, nekem nagyon nem ment Miskolcon, úgy éreztem, és ahogy visszajöttem ide a városba, olyan mintha újjászülettem volna, valahogy egyszerűbb nekem. A vizsgázók számára a buszpályaudvar melletti P+R parkolókban alakítottak ki 4 helyet, innen, az első négy parkolóból indulnak a vizsgák, rendszerint hétfőnként. Tábla is jelzi, hogy hétfőtől péntekig hagyják szabadon ezeket a parkolókat, és kérik a lakosság figyelmét, együttműködését is. 

- A mai nappal, június 11-én elkezdődtek a forgalmi vizsgák Tiszaújvárosban. Most már heti vagy kétheti rendszerességgel - amennyire a tanulóknak igénye van rá - fogunk vizsgáztatni a városban. Terveink szerint általában hétfőnként lesznek a vizsgák, de lehetséges, hogy az ünnepek miatt esetleges elcsúszhat bármelyik másik napra - nyilatkozta Kőrössy Brigitta gépjárművezetés-oktató. 

- Jelen pillanatban teljesen a tanulókra bízzuk ki, hol szeretne vizsgázni. Rugalmasan működünk. Van aki átjött a városba, úgy gondolta, hogy neki kényelmesebb, hiszen iskola után azért sokan tudnak jönni vezetni. Itt vagyunk helyben, nem kell megvárniuk azt, hogy mikor tudunk indulni délután suli után, ezért nekik heti többször is belefér ez a vezetési óra és több szabadidejük is marad délután - mondja, majd a vizsgaútvonalakról kérdezem. - Tíz vizsgaútvonalunk van, ebbe beletartozik mindenféle utca, egyirányú, kétirányú. Nagyon figyelniük kell a vizsgázóknak, rengeteg 30-as táblával találkozunk, fekvő rendőrrel, kerékpárossal, gyalogosokkal. Tehát nagyon észnél kell lenniük, és azt sem árt tudni, hogy mondjuk, míg egy nagyvárosban 20-25 perceket állunk a lámpáknál, addig itt a városban ténylegesen 50 perces vezetésről beszélünk. 

Berta

0
A munka nem áll meg
Megérkezett a gázmotor

Kapcsolódó hozzászólások