Fiatal edzők Tiszaújvárosban

KAJAK-KENU. A nyári versenyidőszak után folytatódott a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által életre hívott Pályakezdő Edzői Program (PEP). A kölyök válogatott nyári vízitábora után Tiszaújvárosban gyűltek össze a fiatal edzők. A csapat egy része már a kölyök válogatott vízitúra táboroztatásával felvette a fonalat, a többiek pedig augusztus végén Tiszaújvárosban, ahol a program vezetője, Bardóczi Krisztián kalauzolta el a csapatot. - Az edzők első körben megismerkedhettek egyesületünkkel. Előadásomban beszéltem a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület működéséről, a klub pénzügyi hátteréről, arról, hogy milyen rendszerben dolgoznak edzőink, összességében hogyan zajlanak a mindennapok nálunk - mondta Bardóczi Krisztián, aki nevelőegyesületéhez, Polgárra is elvitte a csapatot. 

- Polgáron egy 76 éves testnevelő tanár, Sóvágó Mihály működtet szívvel, lélekkel egy mikroegyesületet, amely nyomott hagyott a sportág térképén, hiszen sok tehetség indult innen útnak, többek között Béke László és fia Béke Kornél, Orosz Sándor és gyermekei, akik már a DVTKban edzenek. A kajak-kenu sport egyik mesebeli területe ez, ahol 53 évvel az egyesület indulása után is minden a sportról, a kajak-kenu szeretetéről szól. Önerőből, a szülők, gyerekek támogatásából, munkájából létezik a klub, ahová szeretettel térnek vissza a sportot már befejező, a civil életben ügyvédi, orvosi, bankári pályán kiteljesedő korábbi versenyzők is - folytatta a program vezetője. 

A hétvége során az edzők betekintést kaphattak a 7-10 éves gyerekek képességfejlesztéséről, az egészséges életmódról és a sporttáplálkozással kapcsolatos kérdésekről, az utánpótlás korosztállyal kapcsolatban ismét előadást tartott dr. Lubinszki Mária sportpszichológus is. A második nap végén a sportág olimpiai bajnoka, a Kökény Roland Regionális Akadémia névadója állt a fiatal edzők rendelkezésére, hasznos kérdezz-felelek alakult ki az edzők és a sportág örökös bajnoka között. 

(Forrás: MKKSZ) 

0
Kalandozás a Holt-Tiszánál
Visszavágtak

Kapcsolódó hozzászólások