Egypontos sárdagasztás

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 16. fordulójában a Tiszafüred együttesét fogadta a kék-sárga alakulat. Vitelki Zoltán tanítványai hiába szereztek vezetést a második félidőben a vendégek egyenlíteni tudtak. 

Tiszaújváros - Tiszafüred 1-1 (1-0) Tiszaújváros, 100 néző. V.: Valu 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Ivánka, Valkay (Géringer L.), Oláh B. (Kollár, 79.), Lehóczki, Tóth B., Vitelki B. (Vajda, 69.), Farkas M., Tóth S., Papp F., Nagy D. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Facultas-Tiszafüredi VSE: Tajti - Bernáth, Barzsó, Nagy Zs. (Oláh N., 86.), Engel A., Erdei, Mácsai, Fülöp, Ludvig, Elek Á. (Nagy D., 74.), Szövetes. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán. Novemberi hidegben tavaszi első forduló, ilyen is ritkán fordul elő, de a labdarúgás harmadik vonalában két fordulót előrehoztak tavaszról, így a Tiszaújváros néhány hónap leforgása alatt a második bajnokiját, összességében harmadik mérkőzését játszhatta a Tiszafüreddel (a két csapat a Magyar Kupában is megmérkőzött - a szerk.). A találkozó esélyese ezúttal is a Tiszaújváros volt, de egy héttel korábban a Sényő elleni mérkőzés előtt is hasonlót lehetett elmondani. Akkor a Tiszaújváros vezetett és végül 1-1-re végzett a szabolcsiakkal.

A pálya talaja most sem volt éppen ideálisnak mondható, hiszen az esőzések miatt nagy volt a sár. A találkozón már a 7. percben veszélyeztettek a hazaiak, ám Tóth B. beadása után Nagy D. mellé lőtt. Nem sokkal ezután Barzsó távoli bombájánál volt résen Herceg és hatástalanította a próbálkozást. Az első negyedóra végén Nagy Zs. került helyzetbe, de a tiszaújvárosi kapus ezúttal is a helyén volt. A 30. percben Oláh került ziccerbe, de szólója végén Tajtiba lőtte a labdát. A 34. percben megtört a jég, vezetéshez jutott a hazai együttes. Egy balról középre lőtt labda került Vitelki elé, aki 5 méterről nem hibázott, 1-0.

A 41. percben Tóth B. lövésénél védett Tajti, majd a kipattanónál már nem találta el a kaput a hazai gólvágó. A második játékrészben érthetetlenül visszafogottabbá vált az újvárosi együttes. A Tiszafüred mindezt igyekezett kihasználni, és folyamatosan dolgozta ki helyzeteit. Többet birtokolták a labdát a fürediek, majd a 62. percben jött az egyenlítés. Engel lőtt középre egy labdát és a szemfüles Mácsai a védők asszisztálása mellett 4 méterről a hálóba passzolta azt, 1-1. A 68. percben a fürediek megrúghatták volna második góljukat, de Herceg szépen hárított. A 70. percben megszerezhette volna a vezetést újból a hazai csapat. Vajda adott jó labdát Nagy D.-nek, de a hazai csatár 7 méterről éles szögből mellé lőtt. A hátralévő percekben már jobbára csak erőlködtek a csapatok a gólszerzés egyik félnek sem sikerült, így lemásolva az egy héttel azelőtti fordulót ismét 1-1- es eredménnyel zárult a tiszaújvárosiak bajnokija. 

Vitelki Zoltán együttese 25 pontjával jelenleg az 5. helyen áll és legközelebb november 26-án, vasárnap 11 órától a DVTK II vendégeként lép pályára. Vitelki Zoltán: Most rosszabb volt a pálya, mint a korábbi mérkőzésen. Az első félidőben több helyzetünk volt, akkor kellett volna a meccset eldönteni, vagy legalábbis a második félidőben nem ilyen gólt kapni. Ez sárdagasztás volt, nem foci! Nem kaptunk ki, senki sem sérült meg. Dorcsák Zoltán: Előzetesen is elégedett lettem volna a döntetlennel. Minden csapat úgy lép pályára, hogy nyerni szeretne, de ma nem volt több ebben a mérkőzésben. A második félidőben jobban játszottunk, de mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult. A végén voltak lehetőségeink, de igazságos eredmény született, hiszen az első félidőben a Tiszaújváros a másodikban mi voltunk a jobbak. 

0
Hétből hét érmes
Egyéni csúccsal negyedik

Kapcsolódó hozzászólások