Diákolimpiai pingpongdömping

DIÁKSPORT. Mintegy 150 diák ragadott pingpongütőt a múlt héten a Tiszaújvárosi Sportcentrumban. Asztalitenisz Diákolimpiát rendeztek, ahol a vármegye legjobbjai versengtek egymással. Kilenc általános- és 17 középiskolából indultak a tanulók, amatőrök és igazolt versenyzők egyaránt. Nagy volt a tét, a kategóriák győztesei az országos döntőbe kvalifikálták magukat, amit tavasszal szerveznek meg Kiskunfélegyházán. Foci- és kosár- helyett pingponglabdák pattogtak a Sportcentrum játékcsarnokában múlt szerdán, összesen 13 asztalon. A diákolimpián nem feltétel a profizmus, elég, ha valaki szereti a sportot. Idén is szép számmal indultak az amatőrök kategóriájában, köztük Kalu Regő, a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulója. 

- Egy balatoni táborban kezdődött az egész, volt ott egy pingpongasztal és elkezdtünk játszani, aztán a tanárom, Pista bácsi mondta, hogy ügyes vagyok, így kezdtem el pingpongozni a suliban - meséli a kezdeteket Regő. 

- Nagyon szeretem, izgalmas, leköt és persze a mozgás is fontos. Néhány meccset megnyertem ma, néhányat nem sikerült, voltak erős ellenfelek. - Főleg otthon szoktam pingpongozni, mert van egy asztalunk, de nem túl sokat, hetente egyszer-kétszer - ezt már Tanyi Tibor, egy másik hunyadis diák mondja. 

- Néha felhajtom az asztal egyik oldalát és egyedül is tudok gyakorolni. Én egyébként focizok, és csak hobbiszinten pingpongozok, de azért néha versenyeken is indulok, mint ma is. Nagyon szeretem ezt a sportot. Közel 80 középiskolás indult a diákolimpián, az elmúlt évekhez képest ez rekordszám. A gyerekek 5 korcsoportban és 2 kategóriában csaptak össze, tudtuk meg Benőcs Dávidtól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkárától. 

- Már hagyománya van ennek a döntőnek itt, közel egy évtizede Tiszaújváros ad otthont a diákolimpiának. Ebben a csarnokban a vármegyében egyedülálló körülmények között tudunk ilyen színvonalú versenyt szervezni. Nagyon sokan neveztek, versenyzők és amatőrök is. Ezért is szép ez a diákolimpa, hiszen ezek a gyerekek leginkább iskolai körülmények között készülnek és ilyenkor az edzők, a szövetségi edzők, illetve az egyesületek edzői is itt vannak, megfigyelik a tehetségeket. 

Minden évben akad egy-két olyan diák, akik ilyenkor kerülnek elő, az egyesületeknek pedig ezek után alkalmuk lesz, hogy leigazolják őket. A tiszaújvárosi dobogósok I-II. kcs. fiú B kategória egyéni: 3. helyezett: Oláh Csaba Zente (Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola) III-IV. kcs. lány B kategória egyéni: 1. helyezett: Kovács Hanna (Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola) III-IV. kcs. fiú B kategória egyéni: 3. helyezett: Kádár Balázs (Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola) V-VI. kcs. fiú B kategória egyéni: 1. helyezett: Mészáros Áron (Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium) III-IV. kcs. fiú csapat: 3. helyezett: Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola (Kalu Regő, Tanyi Tibor, Zemlényi Zoltán András) venn

0
Az örösi törökmogyoró-fa a hetedik
A MI is köszönti a Krónikát

Kapcsolódó hozzászólások