Bragatonak új párja van

KAJAK-KENU. Amit a versenyévad végén sejteni lehetett, bekövetkezett. A honi vizeken C-2 500 méteren verhetetlen kenupáros tagjainak, Bragato Giadának és Nagy Biankának útjai elváltak. Giada már új párjával, a dunavarsányi Benkucs Kírával edz. Lehmann Csongor mellett a TKKSE kenusának, Bragato Giadának is jó esélye volt, hogy párizsi olimpikon legyen, hiszen Nagy Biankával párban olimpiai kvótát szerzett, s az utóbbi években itthon verhetetlennek bizonyult duó favoritként vághatott volna neki a tavaszi válogatóversenyeknek. (Mivel a kvóta nem személyre szóló.) Az esély persze még mindig megvan, de nem lesz könnyű beteljesíteni. 

- A kettőnk személyisége közti különbség miatt sajnos nem működött tovább a dolog - adott magyarázatot Giada a szakításra az Észak-Magyarország hasábjain. 

- Tagadhatatlan, hogy remek eredményeink voltak, idén jó lett volna túlszárnyalni az előző évet, de sajnos nem sikerült, ám mindennek megvolt az oka. Véget ért a kapcsolat, mindketten már az előttünk lévő feladatokra koncentrálunk. A legnagyobb feladat az olimpiai részvétel kiharcolása. Ebben a dunavarsányi Benkucs Kíra lesz Giada társa, aki még csak 18 éves, de ügyes, erővel teli, csupa szív versenyző, mint Giada. Nem lesz könnyű a páros dolga. Nagy valószínűséggel a Nagy Bianka - Opavszky Réka és a Takács Kincső - Horányi Dóra duóval kell megküzdenie a párizsi repülőjegyért.

f.l. 

0
Lehmann Csongor: irány Párizs!
Hétből hét érmes

Kapcsolódó hozzászólások