Beindult a táborszezon

Van, aki szereti, van, aki imádja, olyan is akad, aki inkább kihagyná, de az emberek többsége életében legalább egyszer valószínűleg kipróbálja. Ha vakáció, akkor tábor! Ezekből Tiszaújvárosban sincs hiány. A paletta széles és színes, de idén is a sport állt a fókuszban. A nyári szünettel együtt berobbantak a táborok is. Már hetekkel ezelőtt mindenki kiválaszthatta a számára legmegfelelőbbet. Nem csak a kínálat, az érdeklődés is hatalmas a helyi táborok iránt. Sokan a természetet célozták meg és a körülöttünk lévő növény- és állatvilágot térképezték fel, a víz szerelmesei az úszó napközit is választhatták, a triatlontábor sem maradhat ki a sorból. Tiszaújváros a sport városa. Aki szeretett volna több mozgásformát kipróbálni, az idén is a Sporttáborba jelentkezett. Úszás, lovaglás, kerékpározás, sárkányhajózás, labdarúgás, teniszezés, bowling és persze végtelen csobbanások a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben. Idén mindez 4 hét alatt 120 örökmozgó gyerekkel. A szervező pedagógusok a nyári szünetük nagy részét idén is a gyerekekkel töltik, de mint azt Császár Zoltán táborvezető kiemelte, számukra ez nem fáradság. Bár nagy felelősség ennyi gyerekre vigyázni, komoly odafigyelést igényel, de ezeken a napokon ők is kikapcsolódnak, feltöltődnek. Az idei napköziben nem csak helyi, vagy környékbeli diákok is vannak. Az előző évekhez hasonlóan a rokonoknál vakációzó gyerek is bekapcsolódnak. Érkeztek a Dunántúlról, de még Franciaországból is. 

- Próbálunk minél többféle sportágat bemutatni a gyerekeknek. Soha nem lehet tudni, kinek melyik határozza majd meg az életét. A tenisz például egyre népszerűbb a gyerekek körében, olyannyira hogy sokan a táborok után is űzik ezt a sportot. De az úszás, a foci és a kerékpározás az örök favorit. Élvezzék a mozgást, ez a legfontosabb! - mondta Nemes Nándor szervező. Az aranyhalat lapzártánkig senki nem fogta ki, de a legfontosabb technikákat mindenki elsajátíthatta a Zabos Géza Horgász Egyesület idei napközijében. A horgászat már évek óta nem csak a fiúk sportja, hobbija. Az idei csapat negyede lány. Két hét alatt közel 50 gyerek pecázhat a sajószögedi Erdészeti-tavon. De nem csak a botokat lógatják naphosszat. Amellett hogy megismerkedtek egymással és a természettel, megtanulnak etetőanyagot keverni, van hal- és horgászismeret, ha pedig valaki egy kis „szünetre" vágyik, az kártyázhat vagy társasjátékozhat is. 

- Sokan visszajárnak hozzánk, de minden évben vannak új csatlakozók. Nem biztos, hogy mindenkit le tud kötni a horgászat, de ez nem is baj! A tapasztalatunk az, hogy főként azok a fiatalok jönnek hozzánk, akik családjában már valaki, ha csak hobbi szinten is, de űzi ezt a sportot. Az viszont biztos, hogy a gyerekek 90%-a megmarad a pecabot mellett egy-egy tábor után is - emelte ki Márton Károly, a Zabos Géza Horgász Egyesület halőre. Aki a zene, a képző- vagy a népművészet terén tud igazán kibontakozni, nyáron arra is lesz lehetősége. Az ilyen jellegű táborokról a jövő heti Krónikában számolunk majd be. 

O.K. 

0
Így látták ők, avagy gondolatok a 25 éves világkup...
Felkészülés változásokkal

Kapcsolódó hozzászólások