Az életnek tanulnak - angolul

A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvodában újabb kilenc tanulónk szerzett államilag elismert nyelvvizsgát angol nyelvből közép-, illetve felsőfokon. Hogyan jutottak el erre a szintre és mik a céljaik az angol nyelvvel? Erről diákjainkat kérdeztük. 

Lőrincz Nóra 8.b
Már nyolc éve tanulok angolul. Nagyon megtetszett ez a nyelv, ezért az iskolában és iskolán kívül is tanultam, hogy tovább tudjam fejleszteni a szintemet. Nagyon örülök neki, hogy bár nem kéttanon tanultam az angolt, mégis elsőre sikerült hetedikben a középfokú, nyolcadikban pedig a felsőfokú angol nyelvvizsgám. 

Poór Mira 8.a
A Kazinczy iskola két tanítási nyelvű tagozata az angol tudásomhoz egy nagyon stabil alapot adott, így a saját szorgalmamnak és a tanáraimnak köszönhetően le tudtam tenni a középfokú nyelvvizsgát, amint 14 éves lettem. Az angolnak nagyon sok hasznát fogom venni az életben, mivel Amerikában szeretnék majd egyetemre járni és később ott is szeretnék élni. 

Vetési Vélia 8.a
Nyolc évvel ezelőtt kezdtem angolul tanulni a két tanítási nyelvű tagozaton. Az iskolában és azon kívül is sokat foglalkoztam az angollal és ez sok segítséget adott ahhoz, hogy letegyek egy középfokú angol nyelvvizsgát. Szeretnék majd Amerikában élni és ott folytatni a tanulmányaimat és tudom, hogy ehhez szükségem van az angol nyelvre. 

Kaczvinszki Kristóf 7.b
Első osztályos korom óta tanulom az angolt a Kazinczyban. Nagyon megkönnyebbültem, amikor megtudtam, hogy sikerült a nyelvvizsgám! Legközelebb már a felsőfokúra törekszem. Azért szeretem az angolt, meg szerintem azért jó angolt tanulni, mert amikor külföldön voltam, akkor tudtam kommunikálni a hozzám fordulókkal. A célom, hogy külföldre menjek dolgozni. 

Balogh Zsombor 8.a
Már tíz éve tanulok angolul, de még mindig tanulom és javítom a kiejtésemet és a mondataimat. Először óvodában beszéltem angolul és a sok tanulás eredményeképpen idén sikeres középfokú BME nyelvvizsgát tettem. A célom az angol nyelvtudásommal az, hogy bárki bármikor szeretne velem angolul beszélgetni, akkor tudjak folyékonyan beszélni. 

Szabó Ádám 8.a
Már születésem óta beszélek angolul, mert Lutonban születtem. Nem töltöttem Angliában sok időt, de hároméves koromig csak angolul tudtam, ez nagy előnyt jelentett az angolórákon és az angoltanulás során. Két hónapja sikeres nyelvvizsgát tettem, ami majd hasznos lesz a munkámban és a mindennapi életben. 

Lukács István 7.a
Az iskolában hét éve tanulok a kéttanon, előtte óvodás koromban is jártam egy évig angolra. Szabadidőmben is sokat foglalkozom az angollal, például angolul szoktam videókat nézni. Nagyon örülök, hogy már hetedikes koromban sikerült a középfokú nyelvvizsgám, a későbbiekben szeretném a felsőfokút is letenni. 

Kádár Anna 8.a
Nyolc éve tanulok a két tanítási nyelvű tagozaton angolul, és nagyon szeretem, mert szinte mindenhol meg tudom értetni magamat. A szüleim felsőfokon beszélnek angolul, ezért nem volt kérdés, hogy nekem is az angol lesz az első idegen nyelv, amit tanulok. Célom, hogy én is felsőfokú szintre emeljem az angolt, valamint szeretnék még franciát és portugált tanulni. 

Vigh-Kis Jázmin 8.a
Az általános iskolámban nyolc éve tanulok angol nyelven. Célom, hogy a jövőben felsőfokú komplex nyelvvizsgát tegyek. Szeretek angol nyelven tanulni, az motivál, hogy a közeljövőben tudjam hasznosítani, megértessem magam külföldi emberekkel, emellett a nyelvek területén szeretnék majd elhelyezkedni.

0
Határtalanul Szlovéniában és Horvátországban
Medve-rangos hunyadisok

Kapcsolódó hozzászólások