Túl az első bajnokin

TENISZ. Kora nyári hőségben, tűző napon játszott bajnoki mérkőzést a Tiszaújvárosi Tenisz Club csapata szombat délelőtt. Ezzel a meccsel indult az országos bajnokság tavaszi fordulója, ahol a fiúk a Hatvan csapata ellen mérkőztek. Jelenleg kilenc leigazolt versenyző játszik a Tiszaújvárosi Tenisz Clubban. A csapat az országos bajnokság harmadosztályában szerepel, céljuk az, hogy felkerüljenek a másodosztályba. 

- Sok sportot kipróbáltam már, úsztam, kosárlabdáztam, fociztam, de végül a tenisznél maradtam - kezdi Fülöp Kolos, aki már 8 éve a teniszezik. 

- Itt minden testrészedet megmozgatod, de közben fejben is nagyon oda kell figyelni, mivel fontos, hogy jól helyezd a labdát, ne csak erőből üsd, és hogy észre vedd az ellenfél gyenge pontjait. Május óta versenyzek a csapat színeiben, sikerült már egyes és páros mérkőzést is nyernem, az a célom, hogy az egyetemen is tudjam folytatni, esetleg magasabb osztályban. 

- Nagy a tét a mai és a következő meccseken is - mondja Gyuris Norbert, a Tiszaújvárosi Tenisz Club csapatkapitánya, - az a célunk, hogy minél előrébb végezzünk a csoportban, mert ha elég jók vagyunk, talán a másodosztályba is feljuthatunk. Összesen hat csapat van a bajnokságban, most a Hatvan ellen játszunk, de fogunk még Rudabánya, Debrecen és Miskolc ellen is mérkőzni. A klubban nagy a hangsúly az utánpótlás nevelésen. Napközis táborokat szerveznek, versenyeket rendeznek, és a Tiszaújvárosi Sportfesztiválon is ott lesznek, hogy a teniszt népszerűsítsék. A legfiatalabb játékosuk 14 éves, de minden évben szeretnének új játékosokat betenni a csapatba. 

- Olyan nyári táborokat szervezünk már évek óta, ahol a tenisz kapja a legnagyobb szerepet - mondja Nemes Nándor, a klub elnöke. 

- A gyerekeket kihozzuk a teniszpályára, ahol én foglalkozok velük, de sokféle sportággal megismertetjük őket, úszni, lovagolni visszük őket, kerékpártúrákat szervezünk. A nyári szünetben a tiszaújvárosi diákoknak ingyenessé tettük a pályákat, úgyhogy nyugodtan jöhetnek teniszezni, ha nincs ütőjük, labdájuk, azt is tudunk nekik adni. Szeretnénk, ha minél több gyermekünk lenne, hiszen a tenisz egy fantasztikus sport, sok mindent fejleszt, az állóképességet, a labdaérzéket, a taktikai képességet, a logikát. Ilyenkor, nyáron a kinti pályákon, télen pedig a csarnokban is van lehetőségünk játszani. Egyébként az a szép ebben a sportban, hogy a legfiatalabb gyermekektől kezdve az idősebb, 60-70 éves korosztályig, mindenki tudja játszani, így mindenkinek való. 

venna

0
Triatlontámogatás
Kende remekelt

Kapcsolódó hozzászólások