Elballagtak a széchenyisek

A Széchenyi iskolában az utolsó tanítási hét a végzősök számára szinte csak a ballagásról szólt. Az iskola aulája napról napra szépült, felkerültek a díszek, s péntek délutánra már ünnepi hangulat költözött az intézménybe. Csütörtökön a tanáraiknak szerenádoztak a végzősök. Humoros, vidám, mégis megható műsorral készültek diákjaink. Nemcsak a tanáraiknak, nekik is könny gyűlt a szemükben. Talán most értették meg, hogy valóban véget ért ez a nyolc év, s lezárul életük egy szakasza. 

A ballagás június 22-én, szombaton volt. Hagyományainkhoz hűen a nyolcadikosok a csengőszó után utoljára járták végig az iskola folyosóit. Ezután a hetedik évfolyamosok búcsúztatták ballagó diákjainkat megható verssorok, dallamok és próza kíséretében. Kiss Andrea igazgató asszony ünnepi beszédében Henry David Thoreau gondolatai köré építve búcsúzott a nyolcadikosoktól: „Menj magabiztosan az álmaid irányába. Éld meg az életet, amit elképzeltél magadnak." Elismerően beszélt a szülői háttérről, köszönetet mondva a támogatásukért és a kollégák munkájáért. Beszédének végén egy régi történet tanulságát mesélte el a diákoknak, mely szerint a tudás olyan, mint a kavics. „Első ránézésre értéktelen, gyűjteni fáradságos, minél több van belőle, annál nehezebb cipelni, de annál könnyebb elhagyni. A mögöttünk lévő nyolc év során az iskola volt a ti „kavicsmezőtök", és tanáraitoktól kaptátok a kavicsokat. Kívánom nektek, hogy az összegyűjtött köveket jól használjátok fel és építkezzetek belőle! Búcsúzóul az utolsó kavicsot ma itt tőlem kapjátok." 

Az igazgatói gondolatok után következett a díjak átadása: iskolánk legrangosabb díját, a Széchenyi-díjat öt jelölt közül Mészáros Anna 8. c osztályos tanuló érdemelte ki. Ezen kívül számos elismerésben részesültek végzőseink: nevelőtestületi dicséret, kiemelkedő közösségi munkáért járó oklevél és a Diák Sportegyesület által adományozott Jó tanuló, jó sportoló díj. A búcsúzó nyolcadikosok műsora rendhagyó volt. Diákjaink most a maguk által megfogalmazott és megírt mondatokkal búcsúztak el iskolájuktól. Nagyon megható gondolatokkal és érzésekkel emlékeztek vissza az elmúlt nyolc évre, és búcsúztak el tanáraiktól, diáktársaiktól, és köszönték meg szüleiknek a sok-sok támogatást, segítséget. A hagyományos iskolai zászlóátadás és szalagkötés után ünnepségünket a nyolcadikosok közös dallal zárták, s végezetül meglepetésként lufieső hullott a nyakukba. 

Baloghné Zsipi Hajnalka 

0
Halasztott gyermeknap a Kazinczyban
Szivárványos nyárköszöntő

Kapcsolódó hozzászólások