Változik a gyógyszertári ügyelet

Október 16-tól megszűnik az éjszakai gyógyszertári ügyelet és készenlét Tiszaújvárosban. Ez azt jelenti, hogy este nyolc óra után már nem lesz elérhető patika itt helyben, ha valakinek gyógyszerre lesz szüksége Miskolcig kell utaznia érte.

- Szerencsére nekem már nagyon régen nem volt arra szükségem, hogy este gyógyszerért kelljen szaladnommondja Némethné Márton Éva. 

- Amikor a gyerekek kicsik voltak, bizony előfordult, hogy úgy alakult, hogy köhögéscsillapítóért kellett menni az éjszaka közepén, mert annyira köhögött a gyerek, hogy nem tudott aludni. Szerintem ez a döntés leginkább a kisgyerekes szülőket érinti majd, mert jól tudjuk, hogy a kisgyerekek mindig este vagy hétvégén lesznek betegek. Eddig este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig telefonos készenléti ügyelet működött a városban, ami azt jelentette, hogy az ügyeletes patikán kiírt telefonszám az ügyeletes gyógyszerész otthonában csörgött, aki a híváskor ment és kinyitotta a gyógyszertárat, akár az éjszaka közepén is. 

- Október 16-tól ez a fajta ügyelet és telefonos készenlét megszűnik - nyilatkozta lapunknak Dr. Szalai Dorotytya, az Arany Sas Benu Gyógyszertár szakgyógyszerésze. 

- A gyógyszertárak napközbeni nyitva tartása nem változik, viszont hétköznapokon a TESCO-ban lévő Tisza Gyógyszertár este nyolc óráig tart nyitva, onnantól kezdve nem lesz készenlét Tiszaújvárosban. Hétvégén, szombaton szintén ez a gyógyszertár délután 17 óráig lesz nyitva, tehát délután öt óra és este nyolc óra között az éppen ügyeletes gyógyszertár lát majd el készenlétet a városban. Vasárnap pedig 13 óráig lesz nyitva a Tisza Gyógyszertár, így 13 órától 20 óráig szintén telefonos készenlétet látnak el a tiszaújvárosi gyógyszertárak felváltva. Az ünnepnapok kivételek lesznek, mert akkor mindig lesz ügyeletes gyógyszertár, ahol reggel nyolctól este hétig lesz ügyeletes gyógyszerész a patikában, és csengetéssel kell majd jelezni, ha valaki gyógyszert szeretne kiváltani. Este hét órától nyolc óráig pedig telefonos készenlétet tartanak a városi patikák. 

Viszont nyolc órától sem ügyelet, sem készenlét nem lesz a városban. Sem hétvégén, sem ünnepnapon, sem hétköznap. Ha valakinek este nyolc óra után lesz szüksége gyógyszerre, akkor legközelebb Miskolcon tudja beszerezni majd, ahol a Szent Rókus és a Fehér Holló Gyógyszertár látja el a betegeket napi 24 órában. Este tíz órától pedig ott is telefonos ügyeleti rend lép életbe. 

ema

0
Ahol tudnak, segítenek
Tanárhiány volt, nincs?

Kapcsolódó hozzászólások