Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hétköznapi négylábú csodák

kr menhely_1Emlékszem, amikor először léptem be a menhely kapuján. Egy kiscicát mentem meglátogatni, akit azelőtt pár nappal az utcán találtam. Eltört a lába, így befogadták, megműtötték, begipszelték. A kis fekete-fehér szőrgombóc ügyetlenkedve jött oda hozzám dorombolni, nem tudom, megismert-e? Ez már majdnem három éve volt.
A Miskolci Állatsegítő Alapítvány Sajószigeti úti menhelyére először belépni sokkoló élmény: több száz kutya a kennelekben, kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt. Évente mintegy hatszáz kutyát tudnak örökbe adni, de amennyien boldog életre lelnek, körülbelül annyian be is kerülnek a menhelyre.

Bővebben...

Tanácsadás, logopédia, tehetségfelismerés

kr mereiA kezdetekben hívták Nevelési Tanácsadónak, volt Mérei Ferenc Pedagógiai Szakszolgálat. Tartozott az összevont általános iskolához, 2013. február 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lett a fenntartója. 2013. szeptember elsejétől az összevont Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tiszaújvárosi Tagintézményeként működik. A szakszolgálat tevékenységéről Tóthné Balogh Ágnes tagintézmény-igazgatóval beszélgettünk.

Bővebben...

Az igazság keresése

kr medinaAz ember társas lény. Jó beszélgetni másokkal. Meghallgatni, hogyan vélekedik beszélgetőtársunk erről vagy arról a témáról, és összevetni a saját látásmódunkkal. Néha rácsodálkozunk, mennyire egyformán látjuk a világot, máskor viszont elgondolkodtató, hogy más szempontok alapján is megfogalmazható ugyanaz.

Bővebben...

Nőnapi hölgykoszorúk

kr nonap_1A hagyományoknak megfelelően idén is több helyszínen, műsorral, ajándékokkal köszöntötte az önkormányzat a nőket. A város vezetői mindenütt hangsúlyozták, hogy Tiszaújváros sikeres működésében nagy szerepe van a nőknek, akik nagy számban dolgoznak a hivatalokban, a köznevelésben, az egészségügyben, a szociális szférában.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477