Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

A Tisza TV műsora

Június 22., csütörtök 

9:00 Héthatár: Elballagtak - Tanulmányi ösztöndíjak - Emlékezés - Gyermekétkeztetés - Fűnyírás
9:15 Hétről-Hétre: V. Sportfesztivál - Nosztalgiafoci - Közelmúlt: Lemossuk a gyalázatot
(A műsor a szerdai adás ismétlése)

Bővebben...

Tájékoztató szakmai vizsgával rendelkezők érettségi vizsgára történő felkészítéséről

Az SzSzC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 2017/2018-as tanévben szakmai vizsgával rendelkezők érettségi vizsgára való felkészítését indít nappali vagy esti tagozaton.

Bővebben...

Nyári könyvtári nyitvatartás

A Hamvas Béla Városi Könyvtár JÚLIUS 1-TŐL AUGUSZTUS 31-ig SZOMBATI NAPOKON ZÁRVA TART!
A központi könyvtár (Tiszaújváros, Széchenyi út 37.)
JÚLIUS 17 – 31-IG ZÁRVA tart.
A könyvtári szolgáltatások ebben az időszakban a Tiszaszederkényi Fiókkönyvtárban (Tiszaújváros, Bocskai út 33.) vehetők igénybe.
A várostörténeti kiállítás a központi könyvtár épületében AUGUSZTUS 31-ig SZOMBATON ÉS VASÁRNAP IS NYITVA TART 11.00 – 19.00 óráig! A belépés díjtalan. (BEJÁRAT AZ ÜZLETSOR FELŐL!)

Szeretne egy kicsit önmagával foglalkozni?

Jobban megismerni személyiségét, megérteni és megtanulni alkalmazni olyan egyszerű dolgokat, melyekről eddig azt hitte, ez Önnek nem megy?

Bővebben...

Szombati útzár

Tisztelt Tiszaújvárosi Lakosság!
A Derkovits Kulturális Központ 2017. június 24-én (szombat) tartja a Buliszombat elnevezésű városi nagyrendezvényt. Az esemény részeként motoros showt mutatnak be, melynek balesetmentes lebonyolítása érdekében 18.00 órától, 20.30 óráig a Bethlen Gábor út Hotel Phőnix és Rózsa út közötti szakaszát lezárják.
Megértésüket köszönjük.
A szervezők

Köszönet az 1 %-ért

A Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány köszönetet mond mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1 %-ával segítették munkánkat.
2016-ban 104.455 Ft-ot kapott közalapítványunk, melyet céltartalék képzésére és működési költségekre fordítottunk.
Adószámunk: 18412262-1-05
Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány

Tájékoztató szakmai vizsgával rendelkezők érettségi vizsgára történő felkészítéséről

Az SzSzC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 2017/2018-as tanévben szakmai vizsgával rendelkezők érettségi vizsgára való felkészítését indít nappali vagy esti tagozaton.
A képzés 2 éves. A jelentkezés feltétele szakmai vizsga megléte. A képzés a jelentkezők létszámától függően indul.
A jelentkezés határideje: 2017. június 30., pótjelentkezés: 2017. augusztus 31. Jelentkezési lapok és további részletek a képzésről beszerezhetők az iskola portáján, vagy letölthetőek a honlapról:www.brassai-tiszaujvaros.hu
Bukta Márta mb. igazgató

Sulisárkányok a Dísztó vizén

kr sulisarkany_1Tanórák helyett múlt szerda délelőtt több száz diák szállt a Dísztó vizére. A nyári sulisárkányhajó bajnokságra a környező települések iskoláiból is érkeztek csapatok.
Angyali Sárkányok, Hunyadis Cápák, Titanic. Ilyen fantázianevekkel indultak az általános iskolás diákok. Többen már visszatérőként érkeztek a csapatversenyre.
- Ma háromszor ültünk hajóba és végül az aranyérmet sikerült elhoznunk, az utolsó fordulót megnyertük. Nagyon jó volt evezni - mondja Kovács Regina, a Hunyadi iskola egyik sárkányhajósa.
Kevesebb tapasztalattal, de nagyobb lelkesedéssel szálltak hajóba a hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai.
- Két csapattal érkeztünk, bár gyakorlatuk kevés van a sárkányhajózásban, de fogtak már evezőlapátot a kezükbe a gyerekek. Tapasztalat híján az erejükben és az állóképességükben bízunk. Egyébként nagyon klassz, hogy vannak ilyen versenyek, a gyerekek is szeretnek ide jönni - nyilatkozta Zsíros János testnevelő tanár.
Hejőbába mellett Hajdúnánásról is érkeztek csapatok, de a szervező Tiszaújváros általános iskolásai is hajóba szálltak.

Bővebben...

Nyelvelés, matekozás, hajózás

A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolában idén harmadik alkalommal rendeztük meg a Play with us - játékos angol nyelvi csapatversenyt, melyen az idén „Nyár” témában vetélkedett 66 két tanítási nyelvű program szerint tanuló kisdiák. A verses, táncos megnyitó műsor után iskolalelkészünk nyitó áhítata következett, majd Dorony Attiláné igazgató köszöntötte a versenyen megjelenteket. A nyári témának megfelelően a gyerekekről vidám, napernyős, szalmakalapos csoportképek készültek, melyet a nap végén ajándékul vihettek haza. A versenyen a tanulók játékos feladatokban adhattak számot tudásukról, újdonság volt a tabletek használata. A kísérőknek kávéházi hangulatot teremtettünk, ők itt várakozhattak. Az eredményhirdetésen könyvekkel díjaztuk az első három helyezett csapatot, valamint minden tanuló emléklapot és ajándékcsomagot kapott. Jövőre is visszavárjuk őket!
A szorgalmas, kitartó tanulásnak megvan az eredménye.

Bővebben...

Dobogós olimpikonok

Június első hétvégéjén tartották Szolnokon a Régiós Diákolimpia versenyét. A megmérettetésen a tiszaújvárosi iskolák az alábbi dobogós eredményeket érték el.
Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
K2 Férfi U17-18 1000 m 1. Berkes Viktor; 2. Bodnár Bence; NK2 Női U14 1000 m 3. Seres Laura - Zöldi Csenge; K1 Női U17-18 200 m 1. Gábor Netta; K2 Férfi U17-18 500 m 1. Berkes Viktor - Bodnár Bence
Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola
K1 Férfi U14 1000 m 1. Galgóczy Olivér; K2 Női U14 1000 m 1. Erős Kinga Metta (Szt. István iskola) - Kanyó Viktória; C1 Női U16 200 m 3. Meczkó Viktória, C1 Női U16 500 m 3. Meczkó Viktória

Bővebben...

Diákolimpiai siker

Harmadik helyet ért el a VI. korcsoportos strandröplabda országos diákolimpiai megmérettetésen az Eötvös gimnázium csapata. A Sóvári Petra, Sóvári Panna, Mayer Flóra, Orvos Réka, Szilágyi Viktória felállású ötös fogat a Veszprém és a Szarvas mögött végzett a dobogó harmadik fokán.

Homokon hibátlanul

Megvédte címét a TSC U11-es csapata a tiszavasváriban rendezett strandfoci bajnokságon. A 10 csapatos tornán vereség nélkül jutottak a döntőbe, ahol a Nyíregyháza gárdáját verték 2-0-ra. A fiúk ezzel a tavalyi U11-es csapat nyomdokaiba lépve ismét Tiszaújvárosba hozhatták a vándorkupát.

Megyei díjátadó

A Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola több diákja és felkészítő tanára kapott meghívást a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ (POK) által rendezett Megyei Díjátadó Ünnepségre. A megtiszteltetésben részesült tanulók: történelemből Gyivák Bálint Zsombor 7. b, felkészítő tanára: Baloghné Fodor Ágota, könyvtárismeretből Szladics Bence 8. b, felkészítő tanára: Hok Csabáné, angol nyelvből Énekes Szabolcs Dániel 8. c, felkészítő tanára: Árkosi Adrienn. A díjakat Török Dezső a megyei közgyűlés elnöke és Ragályiné Hajdú Zsuzsanna a POK főosztályvezetője adta át.
Árkosi Adrienn
szaktanár

Ünnep és vizsgaelőadás

A Hunyadi Mátyás iskolában már több éves hagyomány a pünkösdi ünnepkör felelevenítése. Tavaly óta a hagyományőrző műsor egyben vizsgaelőadás is az első évfolyamos emelt óraszámú dráma és tánc osztály számára.
Az idei 1/1. osztályosok is számot adtak tudásukról színvonalas műsoruk bemutatásával, melyre Mucza-Krisztin Judit tanító néni készítette fel őket. Nagy érdeklődés közepette ropták a csárdást, höcögőst, sarokemelgetőst, ingó és dobogó lépést. Citerán játszotta a talpalávalót a 2/1. osztályos Trungel Panna és Járási Zoltán. Tehették ezt már felszabadultan, mert előző délután az ő osztályuk vizsgázott jelesre a somogyi dalokból, gyermekjátékokból és táncokból, melyekre szintén Mucza-Krisztin Judit pedagógus segítségével készültek fel.

Bővebben...

Karakteresen

kr karakterLezárta a 2016/2017-es tanévet a Karakter Alapfokú Táncművészeti Iskola. A növendékek a múlt héten rendezett táncos évzárón adtak számot tudásukról.

Szederkényi szalonnázás

kr nyarspartiIdén is megsütötték Szederkény szalonnáját. Az óvárosban hagyomány már, hogy nyár elején megrendezik a nyárs-partyt. A szabadtéri szalonnázásra most is szép számmal jelentkeztek családi, baráti, munkahelyi közösségek, hogy magyaros finomságok mellett, jó hangulatban együtt múlassák az időt.  

Ebéd az udvarban

kr paprikaskrumpliEzúttal maguknak főzték az ebédet a nyugdíjasok. Reggel gyújtottak alá, délidőben már paprikás krumplik rotyogtak a bográcsokban, üstökben. A közös főzést az Őszirózsa Nyugdíjas Klub udvarán rendezték meg a múlt héten.

Határokon áttáncolva

kr fittdanceA tiszaújvárosi Fitt-Dance Tánccsapat Gold Team csoportja részt vett Miskolcon a Generali Arena Sportcsarnokban szervezett Family Perfect Day egészségmegőrző napon, melyen idén is megrendezték a III. DANCEARENA Nemzetközi Táncversenyt. Miskolc testvérvárosainak részvételével és az ország neves táncegyesületei közreműködésével egy olyan határokon átívelő táncosok közti együttműködést kívántak létrehozni, mely nem csak összehozza a környező országok művészeit és közönségeit, hanem tapasztalatcserére is ad lehetőséget.
A Gold Team csoport felnőtt hip-hop kategóriában 2. helyezést ért el. A csoportok közül csak hármat díjaztak, és nem minősítő rendszerben versenyeztek, így még inkább örömükre szolgált az elért helyezés. A verseny után sincs megállás, rengeteg nyári fellépésre készül a csapat. Meghívást kaptak egy nagyszabású romániai hip-hop versenyre is, így a nyarat intenzív felkészüléssel töltik.

Menjünk fodrászhoz, szépségszalonba

kr medinaAz illemszabályok mindenhol érvényesek. Most azt gondoljuk végig, hogy egy szépségszalonban, fodrászatban milyen „elvárásoknak” kell megfelelni.
Kezdjük a bejelentkezésnél. Ha a fodrászunk névjegykártyát ad, akkor a bejelentkezést a kártyán található elérhetőségen tehetjük meg, ez már egy tájékozódási pont. Ha az elérhetőség tartalmaz mindenféle platformot, akkor felhatalmazást kaptunk az időpontkérés különböző lehetőségeiről. Ám, ha csak a telefonszám látható, akkor NE zaklassuk minden fórumon, amin csak elérhető (Facebook, WhatsApp, Viber, e-mail, chat, komment…), maradjunk a személyes, vagy telefonos bejelentkezésnél. Szigorúan munkaidőben! Ha van online bejelentkező felülete, akkor használhatjuk azt is. Ha mégis közbejött valami, és gyorsan szeretnénk értesíteni, akkor megengedett egy üzenet munkaidő után is, de ne csináljunk belőle rendszert.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477