Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Toborzónap

Tisztelt Érdeklődők!
Tisztelettel várunk mindenkit a 2017. szeptember 22-én (pénteken) 10:00 órai kezdettel a Tiszaújvárosi Járási Hivatal és a Magyar Honvédség 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda közös szervezésében a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal parkolójában megrendezendő MISSION TOBORZÓNAP rendezvényre.
A rendezvényen megtekinthető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár bemutatója, közelharc és statikus fegyverzet bemutató, airsoft fegyverbemutató és Toborzó pont is üzemel.
A Tiszaújváros Járáshoz tartozó polgármesterek részére tájékoztató lesz a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal III. emeleti tanácskozó termében 10:00 és 11:00 óra között.

Bővebben...

Rágcsálómentesítés

Tiszaújváros rágcsálómentességének őszi fenntartási munkái 2017. szeptember 20. és október 20. közötti időszakban zajlanak a város területén (beleértve 3. sze., 4. sze. Kertváros, Örösi úti lakópark, Tiszaszederkény városrész, Tisza-parti városrész), a csapadékcsatorna hálózaton és a megjelölt felszíni gócterületeken. 

A munkálatok során véralvadásgátló hatóanyagú szer, VARAT paraffinos kockát helyeznek ki.
Hatóanyag: Brodifacoum, 0.005 g Bitrex védelemmel ellátva, III. forgalmazási kategóriájú, szabadforgalmú szer.
A VARAT antikoaguláns, ellenszere a K-1 vitamin.

Bővebben...

Autómentes(ebb) nap

kr automentes_1Tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet és tartanak autómentes napot. Ez a közlekedési, környezetvédelmi kampány egyre népszerűbb Magyarországon is. Idén 203 település csatlakozott a programhoz, köztük városunk is. A Derkovits Kulturális Központ és a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola szervezte a programokat, hogy felhívják a figyelmet az egészséges, környezetbarát életre.
- Én nem Tiszaújvárosban lakom, ezért kocsival járok be, ha itt laknék, akkor rollerrel vagy gördeszkával járnék iskolába - mondta Illés Evelin.
Az autómentes nap egyik célja, hogy megmutassa, milyen közlekedési eszközökre lehet lecseréli a szennyező négykerekűt.
- Autómentesen már nem nagyon fogunk tudni élni - mondta megnyitó beszédében Dr. Fülöp György alpolgármester. - Mondjuk ki őszintén, mindenki szeret autóval közlekedni, hiszen mindenki szereti a kényelmet.

Bővebben...

Sétáljunk mezítláb!

kr mezitlabas_1Nem tébláboltak, öt nap alatt megcsinálták a mezítlábas sétányt a Sportcentrumban. Az ötlet, a tervezés és a kivitelezés is az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségééért nevű szervezettől származik.
Szerdán jöttek, vasárnap már mentek is azok a munkások és önkéntesek, akik közös munkával és összefogással építették meg a mezítlábas sétányt. A Jabil Magyarország Kft. húsz fővel érkezett a helyszínre, hogy segédkezzen a beruházás kivitelezésénél.
- Láttam a doktornő felhívását és jöttünk is segíteni. Munkaidőn belül vagyunk, jól esik egy kicsit kint lenni a szabadban, no és jó kis csapatépítő is ez a feladat. Természetesen nem ez az első jótékonykodásunk, hiszen korábban már főztünk hajléktalanoknak, de voltunk menhelyen is kutyát sétáltatni. A Jabilnek fontos, hogy segítsen - mondja Remenyik Ágnes vevőkoordinátor.

Bővebben...

Lassul a természet, és mi is

kr osz_1Őszi bakancslista - e címmel kaptam egy üzenetet a minap, tele csupa hangulatos, igazi őszi „tennivalóval”. Pocsolyába ugrani, hulló faleveleket nézni, belélegezni az eső illatát, terméseket gyűjteni és belőlük dekorációt készíteni, ezt kínálja most nekünk a természet.
Ilyenkor otthon is más, ha nem is áll meg az élet, valahogy mégis lelassul. „Hirtelen” lesz idő egy jó könyvvel a meleg takaró alá bújni, teát kortyolgatni, finomakat sütni-főzni. Az évszak szépségeiről Luczai Gabriella természetgyógyász-fitoterapeutával beszélgettünk. Ahogy illik, egy csésze tea mellett, melybe igazi különlegességek is kerültek.
- Elkezdődik az átalakulás, az átváltozás - mondja Gabriella -, nyáron kellett az energia, a napfény, felgyorsultak az élettani folyamataink is. Most ősszel lelassulunk, egyre nagyobb figyelmet kell szentelni az emésztőrendszerünknek.

Bővebben...

Balesetbiztosítás gyermekkorban

kr tesioraBalesetek bárkivel, bármikor előfordulhatnak, így a gyerekekkel is, akár iskolaidőben, akár a nyári szünetben. Egy baleset nem csak fájdalommal és gyógyulással jár, hanem költségekkel is. Az állami balesetbiztosításon túl a szülők többféle lehetőség közül is választhatnak, léteznek csoportos biztosítások és a lakásbiztosítás keretein belül is széles a skála.
A nyári szünetben, egy napközis táborban focizás közben törte el a kezét Kovács Kristóf.
- Először nem is éreztem, hogy fáj, csak azt láttam, hogy ferde lett a karom - mondta Kristóf -, aztán már zsibbadt és sírtam is, mert ki kellett hagynom a táborban az egyik legjobb dolgot, amit nagyon szerettem volna kipróbálni.
Kristóf karját megműtötték, tavasszal egy újabb beavatkozás vár rá. Nem csak ő törte csontját, hanem ikertestvére is.

Bővebben...

Cipők és ceruzák

kr cipokceruzakÚjabb adomány érkezett a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Éltes Mátyás Iskolájába. Két budapesti cég - a TOM’S és az Art on Me - kampányt hirdetett augusztusban facebook oldalán, mellyel intézményünk tanulóinak támogatását kezdeményezték. Minden augusztus 15-31. között eladott TOM’S cipő után ezer forintot ajánlottak fel tanulóink részére az iskolakezdés megkönnyítésére. Ezen kívül az Art on Me Madách téri üzletében vásárlók Marton Ancsa „Hozz magaddal egy ceruzát!” kezdeményezésére különböző írószereket, játékokat vittek magukkal vásárláskor, hogy az üzlet tulajdonosa eljuttassa azokat rászoruló tanulóinkhoz.
Szeptember 15-én a két cég kedves képviselője ünnepélyes keretek között adta át az összegyűlt adományokat az Éltes Mátyás Iskolában. Tanulóink verssel, tánccal és egy általuk készített ajándékkal köszönték meg a felajánlást.

Bővebben...

Amit Matehetsz…

kr hunorA tehetség izgalmas, sokszínű, felismerésre köteles, bátorításra érdemes. A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola 5.a osztályos tanulója, Kiss Hunor feltöltődve, nagyszerű élményekkel gazdagodva tért vissza az iskolapadba. Élménybeszámolóját büszkén teszi közzé iskolánk.
2017. augusztus 13-18. között felejthetetlen öt napot töltöttem el Lovasberényben. Itt rendezték meg a Matehetsz (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) Tutor Programjának keretében a tutoráltak nyári táborát. Miközben azon gondolkoztam, hogy mit is írjak legkedvesebb élménynek, arra a következtetésre jutottam, hogy ez nehéz feladat, mivel az egész tábor minden programja nagyon jó volt. Ha holnap kellene indulni, újra gondolkodás nélkül csomagolnék. Azért örültem nagyon, hogy részt vehetek a táborban, mert tavaly nyáron testvérem, Kiss Gábor Botond ugyanitt táborozott a Templeton Program keretében, ahonnan hazatérve nagyon sok szépet mesélt. Vasárnap tábort nyitottunk, ismerkedtünk.

Bővebben...

A napszemüveg viselése

kr medinaIgaz, vége a nyárnak, ám a napszemüveg mára öltözködésünk alaprésze az év minden szakában. Van, akinek egészségügyi okok miatt kell hordania, van, aki divatból teszi ezt. Milyen szabályok vonatkoznak a napszemüveg viselésére?
Fontos figyelembe venni, hogy kiről beszélünk és milyen szituációban.
Görög Ibolya protokollszakértő szerint az üzleti életben ezek vonatkoznak a napszemüveg viselésére: „Napszemüveget csak strandon illik viselni, máshol nem. A fejtetőre feltolt napszemüveg bohémságot, felesleges lezserséget sugall, tehát nem javasolható.”
Hétköznapi életünkben viszont teljesen elfogadott a viselése. Mindegy, hogy csupán a megjelenésünk stílusát erősíti, vagy más funkciója van.
A következő szabályokra viszont illik odafigyelni.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477