Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Áprilisban szavazhatunk

kr valasztas_1Áder János köztársasági elnök április 8-ára tűzte ki a 2018. évi országgyűlési választások időpontját. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat foglaljuk össze.
A választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat az igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg a kitűzést követően, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már kiszámolhatóak a legfontosabb határnapok.
Február 9.: Értesítés. A mintegy 7,9 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező választójogosultnak február 9. után kell kézhez kapnia a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést. Aki nem kapja meg az értesítőt, a jegyzőnél (a helyi választási irodában) kérheti.
Február 17.: Kampánykezdet. A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul, ez azt jelenti, hogy az erre felhasználható és elszámolható forrásokat ebben az időszakban lehet elkölteni.

Bővebben...

Nyílt levél Mengyi Roland Úrnak

Tisztelt Mengyi Roland Úr!
Vártam. Vártam, hogy ismét megszólít, kér, hív, hogy támogassam, írjak alá, szavazzak Önnek bizalmat, mint néhány évvel ezelőtt, de semmi. Vártam, hogy beszámol nekem, mit tett Ön a tőlem kapott támogatás nevében, miért döntöttem jól, amikor Önnek bizalmat szavaztam. Hiába vártam. Csalódott vagyok! Hittem a szavainak, az ígéreteiknek, hogy, majd együtt megcsináljuk, hogy jobb lesz. Nekem, a családomnak, a barátaimnak, az itt élő embereknek.
De hol van Ön?
Néhány éve meghallgattam, aláírtam, megszavaztam, bizalmat adtam.

Bővebben...

Kevesebb lesz az égi vándor

kr galambEgy számunkra sajnálatos, szomorú fejleményről szeretném tájékoztatni a közvéleményt: egyesületünk rövidesen megszűnik.
2018-ban utoljára engedjük el versenyekre madarainkat, az égi vándorokat városunkból.
Már nem tudunk eleget tenni az egyesületi törvényben leírtaknak, létszámunk 10 fő, utánpótlás nincs, ebben a rohanó világban a postagalambászatot kevesen tekintik sportnak.
Tudomásul vesszük sorsunkat, búcsúzóul mellékelünk egy fotót. Az egyesület aktív tagjainak részvételével az Országos Postagalamb-tenyésztők és Versenyzők rendezvénye Tiszafüreden volt 2018. január 12-14. között. Ott készült a kép.

Bővebben...

A NAV számol

2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
A munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat, mert megszűnt a munkáltatói adómegállapítás. A NAV számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Ehhez semmilyen kérelmet nem kell benyújtani.
A tervezet, akár az adózó közreműködése nélkül is - ha nincs szükség kiegészítésre, javításra - 2018. május 22-én érvényes személyijövedelemadó-bevallássá válik. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi.
Akinek nincs ügyfélkapuja, 2018. március 19-ig kérheti a tervezet postázását levélben, SMS-ben (06-30/344-4304) vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, formanyomtatványon (BEVTERK), továbbá telefonon, a 1819-es hívószámon, valamint az ügyfélszolgálatokon.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477