Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Mindkét soproni elporolt bennünket

kr kosar_1Kétszer is soproni együttessel gyűlt meg a baja a Phoenixnek. Szó szerint, ugyanis mind hazai, mind idegenbeli mérkőzését elveszítette a gárda.
Talán már a karácsonyra hangolódott a Phoenix alakulata, így az összeszedettebben játszó soproniak nyerték az elmúlt év utolsó bajnokiját.
Tiszaújvárosi Phoenix KK - Sopron KC 93-106 (19-19, 15-28, 18-24, 41-35)
Tiszaújváros, 250 néző. Vezette: Mészáros, Sallai, Borgula
Phoenix KK: Jackson (24/3), Szilasi (3/3), Endrész (2), Piukovics (22/12), Gáspár (6), Katlan (2), Kovács (4), Szabó (13/3), Pongrácz (2), Pöstényi (11/3), Kiss (4), Orosz (-)
Sopron: Polgárdy (18/3), Buzsáki (12/6), Kántor (29/9), Bagó (18), Werner (3), Papp (18), Garab (2), Németh (4)


Mindössze nyolc, szemtelenül fiatalnak tűnő játékossal érkezett a Sopron a mérkőzésre. Első ránézésre úgy is tűnhetett volna, hogy feltartott kezekkel jöttek a találkozóra. Ez részben igaz is volt, de ez nem a megadás, hanem a játékkészség jele volt. Bár az első és az utolsó negyedben partiban voltunk, igazából ezen a napon nem volt esélyünk a lelkes vendégekkel szemben.
Szendrey Zsombor: Nem játszottunk jól, nem működött a gépezet úgy, ahogy azt elképzeltük. Még nem tudom, hogy azért-e, mert az ellenfél ezt kényszerítette ránk, vagy másért. Győzelemre számítottunk, nem sikerült.
Sabálli Balázs: Büszke vagyok a csapatomra, mert egy rutinos, jó csapatot vert meg. Úgy gondolom, kevés csapat tud nyerni Tiszaújvárosban, ehhez nagyon nagy erő kell. A srácok végig uralták a mérkőzést, szívvel lélekkel küzdöttek és csapatként megérdemelten nyertek.

Pontgyűjtők?

Ahogy Szendrey edző is kifejtette, nem játszottunk jól, ennek azért némileg ellentmond a 93 dobott pont, de tény játszott már jobban a Phoenix. Tegyük hozzá, az első negyed több mint 25(!) percig tartott, a teljes mérkőzés pedig közel kétórás volt, akkor ez már nem is olyan sok. (A kosárlabdában kevésbé jártasoknak: a mérkőzések 4x10 percesek, ám minden sípszónál áll az óra, így az üresjáratokban nem telik a játékidő.)
Ez rávilágít a játékvezetői hármas ténykedésére is. A mester nem foglalkozott a játékvezetőkkel én igen. Döntéseik - melyek között bőven akadt hibás, a zsűriasztalnál is megbeszélt, és korrigált - nagyban befolyásolták a mérkőzést. Több technikai faultot intettek be, melyek alapból 2+2 pontot hozhatnak, de volt olyan is, hogy 2+2+2 pont szerzésére adott lehetőséget a Dr. Mészáros által vezetett hármas. Ha csak ezeket a pontokat számoljuk, már eltűnik a végső különbség. Ténykedésüket jellemzi, hogy az eredményjelző tábla karácsonyi fényben úszott, úgy ki volt világítva.
Szendrey edző elmondta, a játékvezetők pontot kapnak a megítélt technikai faultok után. Hogy ez jár-e előnnyel, vagy nem, azt nem tudom, de a miskolci játékvezetők ténykedését látva felmerül a kérdés, vajon ők is a pontokért küzdenek?
borza

Kettő oda

kr kosar_2Nem sikerült javítani az idei év első bajnokiján sem. A soproni kiránduláson a város másik csapata is megleckéztette a phoenixes fiúkat.
Soproni MAFC - T. Phoenix KK
97-82 (27-23, 18-14, 25-23, 27-22)
Sopron, 150 néző. V.: Horváth, Szalai, Benedek.
Tiszaújvárosi Phoenix KK: Brugós (-), Szilasi (2), Gáspár (9/3), Jackson (20), Endrész (14), Piukovics (17/3), Szabó N. (8), Pöstényi (10/3), Katlan (-), Orosz D. (-), Kovács Z. (2).
Egy negyedet sem sikerült hozniuk a fiúknak, így azt kell mondani, megérdemelten nyertek a hazaiak a találkozón. Remélhetőleg a folytatás jobban sikerül majd a csapatnak, mely az alapszakasz felénél a tabella hatodik helyén áll.
Szendrey Zsombor: Jó előjelekkel készültünk a meccsre, aztán mégis nagyon sok faultot kaptunk, igazából nem értem, hogy miként kellene védekeznünk… A félidőben már kipontozódott egyik magas emberünk, Gáspár Balázs, ami megpecsételte a sorsunkat. Mindezek azonban nem vonnak le semmit a Sopron érdemeiből, mert ellenfelünk szépen játszott.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477