Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Sikeres kosaras utánpótlás

kr kosar_upEgyesületi és iskolai szinten is jól teljesítenek a tiszaújvárosi kosárlabdázó palánták. Míg előbbiben megyei válogatottak, addig utóbbiban megyei döntős csapatok is vannak idén.
Az U 12-es korosztály összevont edzésén kérdeztük diákolimpiai szereplésükről, illetve a Phoenix utánpótlásaként elért sikereikről edzőjüket, Benőcs Tibort.
- Mondhatom, ez az év diákolimpiai szempontból nagyon jól sikerült, úgy a fiúknál, mint a lányoknál - mondta Benőcs Tibor. - Minden csapatunkkal bejutottunk a megyei döntőbe, és ott három helyen is kiharcoltuk az országos elődöntőbe jutást. Így akár az országos döntő is sikerülhet.
- Minden iskola indít diákolimpiai csapatot?
- Egyedül a Széchenyi iskolának vannak komplett csapatai. A tavalyi szétválás miatt a Hunyadiban is vannak játékosok, de ott még nincs meg egy csapatnyi. Azon dolgozunk, hogy jövőre már egy hunyadis csapat is elinduljon a diákolimpián, de jelen pillanatban a magot a Széchenyi iskola adja fiú és lány vonalon is. Emellett persze meg kell említenem az Eötvös gimnáziumot is, ott szintén komplett fiú és lány csapat van, persze ők idősebbek.
Nem csak iskolai szinten teljesítenek jól a játékosok. Az U 12-es Phoenix keretében, mind a lányoknál, mind a fiúknál több megyei válogatott játékos is van.
- Pásztor Máté, Zimmer Adrián és a Nagy Balázs került be a megyei válogatottba a fiúk közül - mondta Benőcs Tibor. - Úgy érzem az a Phoenixnek és a városnak is jó, hogy már korosztályos válogatott szinten felfigyelhetnek rájuk.
A lányok közül négyen kerültek a megyei válogatottba: Lenke Adél, Nagy Noémi, Kovács Éva és Sípos Adrienn.
- Nagyon jó volt az új csapatban játszani - mondta Adrienn az összevont edzésen. - Az utazás is jó volt, nagyon megszerettük a csapatot. Nagyon örülök neki, hogy beválogattak és továbbra is megpróbálok minél jobban játszani.
A diákolimpia további küzdelmei most kezdődnek. Tiszaújváros szerencsés helyzetben van, mert jó utánpótlás áll rendelkezésére. Így bármi megtörténhet, akár egy országos döntős szereplés is.
borza


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477