Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kedves Érdeklődő Szülők!

A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolába szeretettel várjuk Önöket iskolába készülő gyermekeikkel együtt bemutatóóráinkra 2018. március 20-23. között, valamint a 2018. március 21-én 16.30 órakor kezdődő beiskolázási szülői tájékoztatóra!

Bővebben...

Református Egyházközség

A Tiszaújvárosi Református Egyházközség ÉRTESÍTI A SZÜLŐKET intézményébe, a Tiszaújvárosi Református Óvodába a 2018/2019. nevelési évre az óvodaköteles gyermekek jelentkezéséről.

Bővebben...

NYÍLT HÉT a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskolában

Sok szeretettel várjuk a NYÍLT TANÍTÁSI ÓRÁKRA az iskolánkban tanuló diákok szüleit 2018. március 19-23. (hétfő-péntek), és az óvodásokat szüleikkel együtt, melynek időpontja 2018. MÁRCIUS 20-21. (kedd-szerda).

Bővebben...

Három a szónok kislány

kr beszediro_3Nemzeti ünnepünk szónokai idén sem politikusok lesznek, hanem diákok, az Eötvös középiskola tanulói. Heten pályáztak a Derkovits Kulturális Központ pályázatára, a három legjobb írás gazdája mondhatja el ünnepi beszédét a városi ünnepségeken március 15-én.

Bővebben...

A Derkovits Kulturális Központ programja

Derkovits Kulturális Központ

Városi Kiállítóterem
Ember és táj - Demeter Imre képzőművészeti kiállítása.

Bővebben...

Költészet-napi barangolás

A Paletta Baráti Kör „Az igazat mondd, ne csak a valódit” címmel költészet-napi barangolást rendez április 4-én 14 órakor a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A baráti kör bemutatkozó műsorral készül az eseményre.

Tisza úti parkolás

Tisztelt Gépjárműtulajdonosok!

A Derkovits Kulturális Központ 2018. március 15-én (csütörtök) ünnepi megemlékezést szervez az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére.

Bővebben...

Egy százalék a kultúráért

Tisztelettel kérem Önt, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával támogassa a Derkovits Kulturális Központ szakmai munkáját. A befolyt összeget a kulturális központban működő amatőr művészeti csoportok támogatására, illetve a könyvtári szolgáltatásokhoz kapcsolódó beszerzésekre fordítjuk.

Bővebben...

A Tisza TV műsora

Március 14., szerda
18:00 Héthatár: Választás 2018 - In memoriam Pataki Katalin - Medence-átadás - Parkolás - Ivartalanítás - Pályaorientációs nap a Hunyadiban - Sport
18:15 Hétről-Hétre: Növendékhangverseny - Szeszélyes időjárás - Közelmúlt: gidalesen - Sport

Bővebben...

SZELFIZZ EGY VERSET!

A Derkovits Kulturális Központ Hamvas Béla Városi Könyvtár a KÖLTÉSZET NAPJA tiszteletére VIRTUÁLIS SZAVALÓVERSENYT hirdet.

Bővebben...

Derkovits Kulturális Központ Hamvas Béla Városi Könyvtár PÖTTYÖZZÖN velünk ÚJRA!

2018-ban ismét elindítjuk pöttygyűjtő játékunkat.

Kölcsönzéseit pöttyel jutalmazzuk.
Ha februártól októberig 12 pöttyöt összegyűjt, a Könyves Vasárnapon nyereménysorsoláson vehet részt.

Bővebben...

A Derkovits Kulturális Központ programja

Derkovits Kulturális Központ

Városi Kiállítóterem
Ember és táj - Demeter Imre képzőművészeti kiállítása.
Helyszín: Barcsay tér 2-4. Látogatható: március 29-ig.
Óvárosi KULT Galéria
LélekSZÍNtér - Visegrádi Dóra festmény kiállítása.
Látogatható: március 17-ig.

Bővebben...

Egy százalék a kultúráért

Tisztelettel kérem Önt, hogy személyi jövedelemadója 1%-

ával támogassa a Derkovits Kulturális Központ szakmai munkáját. A befolyt összeget a kulturális központban működő amatőr művészeti csoportok támogatására, illetve a könyvtári szolgáltatásokhoz kapcsolódó beszerzésekre fordítjuk.
Adószámunk: 15549800-2-05
Csak egy csepp a tengerben, de minden tenger a vízcseppek összessége!
Mátyás Zoltán igazgató

Tisza úti parkolás

Tisztelt Gépjárműtulajdonosok!

A Derkovits Kulturális Központ 2018. március 15-én (csütörtök) ünnepi megemlékezést szervez az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére.
Kérjük, hogy az ünnepség zavartalan lebonyolítása, valamint saját gépkocsijuk védelme érdekében 17.00 és 19.00 óra között a Tisza úton ne parkoljanak.
Köszönettel: A szervezők

Zeneiskola

A Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti Iskola
Vándor Sándor Zeneiskolája
értesíti a szülőket és a zenekedvelő közönséget, hogy

2018. március 13-án, kedden 16.30 órától rendezi meg
II. Növendékhangversenyét
a zeneiskola hangversenytermében.

Bővebben...

A Tisza TV műsora

Március 8., csütörtök 

9:00 Héthatár: Választás 2018 - Védelmi bál - Nyugdíjasok közgyűlése - Készül az évkönyv - Minigaléria - Kézilabda
9:15 Hétről-Hétre: Gyermek- és ifjúságvédelem - Közelmúlt: nőnap - Ünnepi beszédírók
10:15 Egy hajóban - vallási magazinműsor
(A műsor a szerdai adás ismétlése)
Március 12., hétfő
18:00 Sporthétfő: a Tiszaújvárosi Phoenix KK - Alba Fehérvár bajnoki kosárlabda mérkőzés közvetítése felvételről
Március 14., szerda
18:00 Héthatár: Nemzetközi nőnap - Ünneplő iskolások – Medence-átadás - Parkolás - Elhúzódó tél - Kamarakiállítás - Sport
18:15 Hétről-Hétre: Közelmúlt: gidalesen - Sport
Március 15., csütörtök
9:00 A szerdai adás ismétlése
17:30 Nemzeti ünnepünk: Sajtónap - Ünnepség Tiszaszederkényben - Városi díszünnepség, élő közvetítés a koszorúzásról a Petőfi szobornál és a kitüntetések átadásáról a Derkovits Kulturális Központból

Portrék, tájak, hangulatok

kr kiallitasNémethiné Hulicskó Ágnes első önálló tárlatát rendezték be a Derkovits Kulturális Központ MiniGalériájában. Pasztell és tusrajzok kerültek a falakra, paravánokra.
- Portrékat szeretek készíteni, pasztellel - mondja Némethiné Hulicskó Ágnes, képzőművész. - A témát a hétköznapok ihletik. A képeken kollégák, alkotótársak köszönnek vissza, de van, amikor az élmények kerülnek a vásznakra. Mint mindenki, én is elmondhatom, hogy már gyerekkoromban szerettem rajzolni. Az 1970-es években kezdtem el szakkörökbe járni. Aztán közel 20 év kimaradt, ebben az időszakban a család töltötte ki az időmet. Aztán az 1990-es évektől úgy döntöttem visszatérek a régi helyemre, a festőállvány mögé. A munkáim nagy része alkotótáborokban készült.
A képek rendezésében Törő Irén festőművész segített a kiállítónak. A két alkotó közötti ismeretség több évtizedes múltra tekint vissza. Mindketten a Diósgyőri Vasas Képzőművész Egyesület tagjai.

Bővebben...

Az ember és a táj

kr kiallitas_1A hajdúnánási Demeter Imre alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Kiállítóteremben kedden délután. Az ember és a táj - e címet viseli a tárlat, ami az elmúlt negyven évben született képek válogatása.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477