thumb mol1Újabb nyolc diák kezdheti meg tanulmányait a MOL Petrolkémia felsőfokú duális programjában. A tiszaújvárosi tanévnyitón ott voltak a Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki és a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki hallgatói, akik a jövőben nemcsak a szakterületükön mélyedhetnek el, hanem a MOL Petrolkémia munkájának egészét is megismerhetik. A duális képzés alatt a fiatalok megalapozhatják szakmai jövőjüket.

thumb mol2- Ha valaki megnézi a MOL csoportot, akkor látja, hogy nagyon világos jövőképe van, amiben Tiszaújváros jelenléte megkérdőjelezhetetlen. Szeretnénk felépíteni Európa petrolkémiai központját. Itt van a poliol beruházás. Már most is top 10-es vegyipari vállalat vagyunk, és ezt szeretnénk még magasabb szintre emelni. Ehhez nagyon lelkes, jól képzett, tenni akaró fiatalokra van szükségünk. Mindig hittem abban, hogy az elméleti tudás és a gyakorlat ötvözete az, ami a legjobb szakembereket biztosítja a munkaerőpiac számára - mondta Császár Péter, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója az ünnepi tanévnyitón, aki szerint mi sem bizonyítja jobban a program sikerességét, mint az, hogy az elmúlt hat évben harminc duális hallgatóból, huszonheten a mai napig a MOL Petrolkémia munkavállalói.
A képzés tematikája évek óta változatlan. Az egyetemi oktatást továbbra is a vállalat gyakorlati képzése egészíti ki, ahol a hallgatók első kézből ismerkedhetnek meg a legmodernebb üzemekkel, technológiákkal, így valós ipari környezetben szerezhetnek naprakész munkatapasztalatot. Emellett bekapcsolódhatnak széleskörű projektfeladatokba is, valamint beleláthatnak más társosztályok működésébe.
- Egy egyetem és egy vállalat együttműködésében minimum három pillérre van szükség. Az oktatás, a szakember kibocsátás és a kutatás-fejlesztés - ezt Siménfalvi Zoltán, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja mondta, aki szerint évek óta mindhárom pillér egy nagyon erős kapocs a MOL és az egyetem között.
A MOL Petrolkémia fő célja továbbra is az, hogy komplex, a gyakorlatban jól használható tudásra tegyenek szert a hallgatók. A képzés végén pedig a legjobbaknak hosszú távú karrierlehetőséget biztosítson a vállalat. A Laza Plázában tartott tanévnyitó végén a jelenlévő hallgatókkal Császár Péter vezérigazgató írta alá a duális mesterképzésről szóló szerződéseket.
OK


Content of popup