thumb petofi1A Széchenyi iskolában nagy hangsúlyt fektetünk a jeles napok megünneplésére. Komoly figyelmet szentelünk az évfordulókra is, így az egyik leghíresebb magyar költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról is méltóképp szeretnénk megemlékezni, ezért rendezvénysorozatot szerveztünk.

thumb petofi2A sorozat nyitányaként az iskolánkban működő kórus és a drámaszakkörös diákok műsorát tekinthették meg külön az alsó- és külön a felső tagozatos tanulók február 24-én. A kórusban három tehetséges dalos pacsirta énekelte Petőfi Sándor verseinek megzenésített változatát. A felkészítést Vargáné Lévai Jolán tanárnő végezte. Ezt követte a Petőfi Sándor által megalkotott híres elbeszélő költemény, a János vitéz rövidített színpadi verziója. A szereplő tanulók szeptemberben kezdték a felkészülést. Rengeteget tanultak, dolgoztak a darabbal, hiszen az előadás sikeressége azon múlott, hogy mennyire tudnak egy csapatként dolgozni. Az eredmény magáért beszél. A sok közösen eltöltött délután közösséggé kovácsolta őket, amelynek minden tagja egymást támogatva állhatott ki a közönség elé. A sok munka meghozta gyümölcsét: az előadást nagy ováció fogadta, mindenkinek tetszett. A kisebb korosztálynak azért, mert a tanító néniktől tudták, hogy később tanulni fogják, a felsősök körében pedig azért, mert ők már ismerték a történetet. A drámaszakkör vezetője és a műsor készítője Koncz Barbara tanárnő, a varázslatos díszlet és a kellékek megalkotója Kalmár Adrienn tanárnő volt.
A műsor sikere olyan inspirálóan hatott a diákokra, hogy már izgatottan várják a következő színdarab szereposztását és gyakorlását. Bízunk abban, hogy több tanuló is kedvet kapott a hasonló jellegű munkához, így színvonalas irodalmi és történelmi műsorokat mutathatnak be a továbbiakban is.
Az énekes műsorban felléptek: Csikász Áron, Dulházi Hédi és Kovács Réka Panna.
A színdarab szereplői: Bartha Edit, Benkő Léna, Cserép Milán, Csikász Áron, Dobozy Sára, Dósa Csenge, Gál Bíborka, Gyarmati Balázs, Katona Laura, Kiss Dóra, Molnár Maja, Murvai Barnabás, Nagy Vivien, Stefán Angéla, Szanyi Zsolt, Tiliczky Ágota, Tóth Anna Sára, Tóth Rebeka.
Koncz Barbara


Content of popup